SCHC wint derby in Utrecht van Kampong: 'Hadden een punt verdiend'

Beeld uit SCHC-Kampong in 2019
Beeld uit SCHC-Kampong in 2019 © Orange Pictures
UTRECHT/BILTHOVEN - In de hoofdklasse vrouwenhockey heeft SCHC de derby tegen Kampong gewonnen. In Utrecht won de formatie uit Bilthoven met 2-1.
Er had voor ons meer ingezeten dan dit
Malou Pheninckx, speelster Kampong
Yibbi Jansen bracht Stichtsche al na negen minuten op 1-0 uit een strafcorner. Vlak voor rust werd het het 2-0 door Mette Winter. In het derde kwart bepaalde Luna Fokke de eindstand op 2-1.
Door dit resultaat staat SCHC na acht wedstrijden vierde in de hoofdklasse met 16 punten. Kampong heeft 5 punten en is tiende. Koploper Den Bosch heeft 22 punten.

Kampong had meer verdiend

"Het was een hele spannende pot", blikt Kampong-speelster Malou Pheninckx terug in Namen en Rugnummers. "Er had voor ons meer ingezeten dan dit. Een punt was zeker verdiend geweest. We kregen de goals te makkelijk tegen, bij ons zat het niet mee met een bal op de paal. Het was het net niet"
Voor het publiek was de regioderby een aantrekkelijke wedstrijd. "Het zijn altijd leuke wedstrijden. We willen allebei graag hockeyen", vertelt Pheninckx. Eerder dit seizoen ging Kampong tegen een andere topploeg, Den Bosch, nog met 5-0 onderuit. "Ik vond Den Bosch wel sterker met SCHC, maar ik heb wel het idee dat wij stappen zetten. Zoals je gisteren ziet kunnen wij het een topploeg lastig maken."
Kampong-speelster Malou Pheninckx blike in Namen en Rugnummers terug op het duel tussen SCHC en Kampong
Zondag is er weer een speelronde in de hoofdklasse. Nummer tien Kampong neemt het op tegen Hekkensluiter Oranje-Rood. Het verschil op de ranglijst is slechts twee punten. "Die wedstrijd is voor ons heel belangrijk. Het spel van gisteren geeft vertrouwen richting zondag. Daar moeten we echt punten pakken", aldus Pheninckx.

Geen international meer

Begin deze maand maakte de 108-voudig international bekend te stoppen bij Oranje. "Het is nog even wennen. Op dit moment heb ik nog niet zoveel om handen, daar heb ik nog wel moeite mee. Ik sta helemaal achter mijn keuze. Als je die meiden ziet hockeyen dan denk ik nog wel terug aan de mooie tijd die ik heb gehad", aldus Pheninckx.