Top vier lonkt voor Hercules voor inhaalduel tegen Unitas

© Geert Lommers
UTRECHT - Voor Hercules staat vanmiddag in de derde divisie de inhaalwedstrijd tegen Unitas op het programma. Dat duel werd op de openingsdag van deze competitie op het laatste moment afgelast omdat het veld op sportpark Voordorp door een hoosbui onbespeelbaar was geworden.
Na die valse start zijn zowel Hercules als Unitas goed aan de competitie begonnen. Hercules staat zesde met 14 punten. Dat zijn er vijf minder dan de nummer twee OSS 1920, dat twee wedstrijden meer speelde dan de Utrechters. Unitas heeft een punt minder dan Hercules, maar een wedstrijd meer gespeeld. De ploeg uit Gorinchem staat achtste.
Hercules-trainer René van der Kooij heeft Dirk Homoet terug, maar kan ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen EVV niet beschikken over Youssef el Bouaazatti. Vincent Tel en tweede doelman Pepijn Vonk zijn er nog altijd niet bij.

Veelscorende spitsen

Beide ploegen beschikken over een veelscorende spits. Herculaan Tyrone Fonville is met negen treffers topscorer van de derde divisie B. Jerrel Hak van Unitas staat met zes treffers op de vierde plaats van de topscorerslijst.
Mede doordat er twee competities wegens corona voortijdig werden afgebroken, heeft Hercules op eigen veld al bijna twee jaar niet verloren. De laatste thuisnederlaag was op 8 december 2019, maar toen was het ook wel direct goed raak. Het Haagse Quick won toen met 5-1.
Hercules - Unitas begint vanmiddag om 14.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.