Hake spreekt van hele pijnlijke nederlaag: 'Geschrokken van individuele fouten'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht-trainer René Hake had de manier waarop zijn ploeg van AZ verloor niet zien aankomen. De oefenmeester schrok van de vele persoonlijke fouten die zijn spelers maakten.
We moeten ook niet vergeten waar we stonden voor deze wedstrijd
René Hake, trainer FC Utrecht
"5-1 verliezen is heel pijnlijk", zei Hake. "Die momenten zijn bijna allemaal persoonlijke fouten. Dat is heel vreemd. Dat geeft iets aan hoe wij met de focus in de wedstrijd zaten. Daar ben ik van geschrokken."
[Media:]
Al na 12 minuten keek FC Utrecht tegen de 2-0 achterstand aan. "Dat betekent nog niet dat de wedstrijd beslist is. Maar we laten AZ doorvoetballen en geven geen druk naar voeren. Wij zijn er heel slecht uit, AZ ziet er dan heel goed uit. Dat begint bij ons wat in wedstrijden hiervoor hebben we dat niet toegelaten. We moeten het bij onszelf zoeken", aldus de oefenmeester.

Offday

De oefenmeester zag zijn ploeg eigenlijk op geen enkel moment in de wedstrijd komen. "Ik vond dat we heel veel aan het reageren waren in plaats van zelf naar voren te lopen. We gaven hun de tijd", aldus Hake. "Wij moeten kijken waarom we dat toe laten. Dat heeft te maken met proactief zijn en agressief zijn."
Het is te hopen voor FC Utrecht dat de 5-1 nederlaag tegen AZ de zogenoemde offday van het seizoen was. "Je kunt beter één keer met 5-1 verliezen dan vijf keer met 1-0. Dat ben ik met je eens. Maar we moeten aantonen dat het zo is. Dit mogen we niet zomaar even vergeten, maar we moeten ook niet vergeten waar we stonden voor deze wedstrijd", benadrukt Hake.