LIVEBLOG: FC Utrecht gaat ondanks eretreffer hard onderuit bij AZ

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht wil de 0-1 winst van twee weken geleden tegen Ajax op bezoek bij AZ een goed vervolg geven. De ploeg van hoofdtrainer René Hake staat derde, de Alkmaarders staan in het rechter rijtje. Ten opzichte met het duel met Ajax heeft de oefenmeester één wijziging toegepast. Mimoun Mahi begint in plaats van Moussa Sylla.
Het duel is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg, Pieter van Schaick en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op de wedstrijd.

Eindstand: 5-1

6' Vangelis Pavlidis (1-0)
12' Jesper Karlsson (2-0)
40' Dani de Wit (3-0)
56' Dani de Wit (4-0)
86' Albert Gudmunddson (5-0)
90' Quinten Timber (5-1)
Scheidsrechter: Kevin Blom

Liveblog:

90' DOELPUNT FC UTRECHT. De nul is in ieder geval van het scorebord af. Na een goede individuele actie zorgt Timber voor de 5-1 eindstand tegen AZ.
84' WISSEL. Nog een wissel bij AZ. Karlsson gaat naar de kant voor Peer Koopmeiners.
78' WISSELS. Ter Avest komt voor Van der Maarel, Balk vervangt Douvikas bij FC Utrecht. Beukema komt er bij AZ in voor Hadzidiakos.
72' Het tempo is uit de wedstrijd. AZ komt deze week in actie in de Conference League en lijkt besloten te hebben met het oog daarop het rustiger aan te doen.
71' WISSELS. Aboukhlal, Witry en Reijnders komen het veld in namens AZ. Pavlidis, Wijndal en Midtsjo maken plaats.
63' Daar is bijna de derde van De Wit. Hij kopt de al maar net naast het doel van Paes.
56' DOELPUNT AZ! En daar is ook de 4-0. De Wit maakt zijn tweede en dompelt FC Utrecht in rouw.
46' De tweede helft is begonnen. Hake heeft twee wissels toegepast: Timber en Boussaid zijn erin gekomen voor Van de Streek en Van Overeem.
45+1' Het is rust in Alkmaar. AZ leidt met 3-0 tegen FC Utrecht.
44' "We zijn verschrikkelijk tegen de lamp gelopen met die fouten in het begin. Vervolgens laat je alles toe en ben je overal te laat. Er wordt geen signaal gegeven. We zijn apathisch", aldus analist Kruys. "Het lijkt of ze het hebben opgegeven. Dat vind ik kwalijk."
40' DOELPUNT AZ! FC Utrecht komt er niet aan te pas in Alkmaar. De Wit kopt de 3-0 binnen tegen de Utrechters.
[Media:">
39' Opnieuw komt AZ eruit via Karlsson op links. Janssen weet te voorkomen dat de bal bij de spits van AZ terecht komt.
33' Van Overeem schiet van zo'n 20 meter richting het doel van AZ. Hoog over.
32' Karlsson dribbelt de zestien meter van FC Utrecht in. Van der Maarel grijpt goed in, gevaar geweken.
28 "FC Utrecht is niet in staat om de bal even rond te laten gaan", ziet analist Kruys. "Ze begonnen nog goed maar na die twee tegentreffers is het absoluut niet goed. Utrecht speelt tot nu toe een kansloze wedstrijd."
20' AZ blijft de druk erop houden. Nu kan Paes het schot van Midtsjö maar net tot hoekschop verwerken. "Het is alle hens aan dek", zegt verslaggever René van den Berg.
18' "Het publiek roept FC Utrecht wakker worden, terecht", ziet analist Gert Kruys. "De fouten worden meedogenloos afgestraft."
17' Opnieuw Pavlidis. Daar was bijna de 3-0. Na een scherpe voorzet kan de Griek van AZ net niet bij de bal.
6' DOELPUNT AZ! FC Utrecht gaat na een steekpass verdedigend in de fout, AZ profiteert. Het is 1-0. Pavlidis maakt hem namens de Alkmaarders.
[Media:]
5' Vrije trap voor FC Utrecht. Hadzidiakos haalt Van de Streek onderuit. De middenvelder van FC Utrecht grijpt naar zijn scheenbeen maar hij kan verder.
4' FC Utrecht komt voor het eerst in de zestien van AZ. Een goede aanval, maar geen scoringskans.
3' Midtsjö dacht Karlsson weg te sturen. De vlag gaat omhoog, buitenspel.
1' Er is afgetrapt in Alkmaar.

Opstellingen:

AZ: Vindahl Jensen; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Clasie; Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson
FC Utrecht: Paes; Warmerdam, Janssen, Van der Hoorn, Van der Maarel; Maher, Van Overeem, Van der Streek; Ramselaar, Douvikas, Mahi

Warmlopen:

- Van de 40 keer dat AZ FC Utrecht in de eredivisie ontving won de thuisploeg 28 keer. FC Utrecht ging acht keer met een zege terug naar huis.
- Hoewel AZ twaalfde staat op de ranglijst wonnen de Alkmaarders de laatste drie duels, net als FC Utrecht.
- Vorig seizoen won FC Utrecht op bezoek bij AZ met 0-1 door een treffer van Sander van de Streek.
- Bij FC Utrecht staan voormalig AZ-spelers Joris van Overeem en Adam Maher onder contract. Laatstgenoemde verlengde deze week zijn contract tot medio 2023 in de Domstad.
- Bij AZ speelt een oude bekende van FC Utrecht. Verdediger Timo Letschert speelde in twee periodes voor FC Utrecht. In totaal droeg hij 97 keer het Utrechtse shirt. Voor geen enkele andere club kwam de verdediger zo vaak in actie.