Remco Balk, op weg terug na coronabesmetting

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Remco Balk is langzaam maar zeker op de weg terug bij FC Utrecht. De aanvaller was afgelopen zomer ruim een maand uitgeschakeld vanwege een coronabesmetting, maar maakt inmiddels weer zijn minuten in Jong FC Utrecht. Vrijdag maakte hij het enige doelpunt in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Jong Ajax.
"Het was inderdaad niet mijn eerste goal tegen Ajax", lacht Balk, die vorig seizoen als speler van FC Groningen de winnende treffer maakte in het met 1-0 gewonnen eredivisieduel. De meest recente treffer zette voor Jong FC Utrecht echter geen zoden aan de dijk.
[Media:]
Balk is inmiddels bijna een jaar in Utrecht, en voelt zich inmiddels thuis in de Domstad. Toch is hij nog niet de eredivisiespeler die hij bij zijn komst hoopte te worden. "Ik had een goeie voorbereiding gedraaid, maar als je er dan vier, vijf weken uit ligt dan moet je je herpakken.
"Ik kom steeds dichter bij het eerste, maar hoever ik ervan af zit weet ik niet. Ik moet ritme oppakken, fit worden. Vorige week heb ik voor het eerst in zeven weken weer eens 90 minuten gespeeld, dus het komt eraan."