UZSC-coach Van den Brink wil dat ploeg geniet in Euro League : 'Dit is niet voor iedereen weggelegd'

© Orange Pictures
UTRECHT - UZSC-coach Mike van den Brink vindt dat zijn ploeg moet leren maar ook genieten in de Euro League. De komende vier dagen spelen de Utrechtse waterpoloërs in eigen bad de poulefase van het prestigieuze Europese toernooi.
Het kan zo maar de enige keer van je leven zijn
Mike van den Brink, coach UZSC
"Het voelt zeker als een avontuur", blikt Van den Brink vooruit. Sinds deze zomer staat hij aan de leiding bij de Utrechtse club. "We hebben een jonge ambitieuze groep. En voor mij is het ook de eerste keer als hoofdcoach. Gelijk een mooie vuurdoop."

Loodzware loting

In de Euro League is UZSC in de zogenoemde Poule des Doods gekomen. De tegenstanders van UZSC zijn VK Sabac (Servië), ASC Duisburg (Duitsland), Vasas Boedapest (Hongarije) en EN Tourcoing (Frankrijk). De Servische en Hongaarse club gelden als topfavorieten
"Als je Europees wil meespelen dan is geen enkele tegenstander slecht", aldus de coach. "Daar kunnen we alleen maar naar uitkijken. Het is niet voor iedereen weggelegd. Het kan zo maar de enige keer van je leven zijn. Van waterpolo op het hoogste niveau kan je heel veel leren. Van de weerstand, van de tactieken. Je kan je meten met de top van de wereld."
Zelf kwam Van den Brink ook als speler in actie in de Euro League. "Een keer of zeven. Dat was heel bijzonder. Ik kan ze allemaal nog voor me halen."
Volgens de oefenmeester heerst er bij zijn ploeg gezonde spanning. "Ik merk vooral heel veel scherpte. Iedereen heeft er zin in, de sfeer is goed. Iedereen is er klaar voor en ik zie het vuur in de ogen. Ze kunnen niet wachten om te starten. Ik heb er zelf ook heel veel zin in. we gaan er wat moois van maken met zijn allen."
Speelschema UZSC Euro League

30 september 19:00 uur : UZSC - VK Sabac (Servië)
1 oktober 19:00 uur: UZSC - Vasas Budapest (Hongarije)
2 oktober 19:15 uur: UZSC - EN Tourcoing (Frankrijk)
3 oktober 11:30 uur: UZSC - ASC Duisburg (Duitsland)

De wedstrijden worden gespeeld in Zwembad De Krommerijn.