VV Utrecht klaar voor eredivisiedebuut: 'De spanning kan zorgen voor betere prestatie'

© VV Utrecht
UTRECHT - VV Utrecht beleeft onder leiding van coach Ali Moghadassian dit weekend het debuut in de eredivisie volleybal. De oefenmeester heeft daar zin in. Vanwege het sportieve aspect, maar ook doordat deze stap enorm leeft binnen de club.
We zijn niet een team dat verrast zal worden door bepaalde omstandigheden
Ali Moghadassian, coach VV Utrecht
Morgenavond start het avontuur in de eredivisie voor de volleybalsters van VV Utrecht. In mei van dit jaar maakte de ploeg bekend om voor de kans te gaan om op het hoogste niveau actief te zijn. "Leuk, spannend, uitdagend, enthousiasmerend", zijn de woorden die Moghadassian te binnen schieten als hij denkt aan de start van het seizoen.
"Het leeft binnen de hele club", vertelt de oefenmeester. "De interesse is groot. De jeugd komt bijvoorbeeld kijken bij onze trainingen. Andere trainers zijn benieuwd en ook bijvoorbeeld mensen van de catering. Het is iets nieuws voor iedereen. We willen het als club goed doen. Het positieve voert op dit moment de boventoon"
Maar het moet aan het net gaan gebeuren. "Afgelopen seizoen hebben we niet of nauwelijks gevolleybald. Van een lage inspanning gaan ze nu naar vijf tot zes keer per week trainen. Dat is een behoorlijke stap. Ook omdat deze groep niet uit professionals bestaat maar uit speelsters die er nog naast werken of studeren. Dat was wennen voor de groep."
Moghadassian weet waar de kracht ligt van zijn ploeg. "In de mix van ervaring en jong talent. We zijn niet een team dat verrast zal worden door bepaalde omstandigheden. We zullen niet in paniek raken als het tegen zit, maar we zullen ook niet naast onze schoenen lopen als het mee zit."

VV Utrecht begint met uitduel tegen VCN

Zaterdag begint VV Utrecht op bezoek bij VCN. "Zij spelen voor het tweede jaar in de eredivisie. Ik heb beelden van ze gezien. Ik denk dat de krachtverhoudingen ongeveer gelijk zijn. De vorm van de dag zal bepalen wie aan het langste eind trekt."
Bij een debuut in de eredivisie zullen ook zenuwen komen kijken bij de Utrechtse speelsters. "De eerste wedstrijd is altijd spannend. Zeker als je debutant bent. Maar spanning kan er ook voor zorgen dat je beter presteert. Ik ben er niet bang voor dat de spanning de overhand neemt. Ik probeer mijn ploeg zo goed mogelijk voor te bereiden", aldus de coach.
Zelf heeft hij er in ieder geval heel veel zin in. "Ik ben blij dat ik een team op het eredivisieniveau mag leiden. Het is een leuke competitie en het hoogst haalbare niveau van Nederland. Hopelijk hebben we een goede start en kunnen we die doortrekken."
De eerste thuiswedstrijd speelt VV Utrecht op zaterdag 9 oktober om 20:00 uur in Sportcentrum Galgenwaard. "Ik wil iedereen van harte uitnodigen om bij ons te komen kijken", besluit Moghadassian.