Derde divisie: Hoogland kan zichzelf én Hercules goede dienst bewijzen

Utrecht/Hoogland - In de derde divisie B gaat Hoogland vanmiddag op bezoek bij koploper OFC. Hercules, één van de achtervolgers van de club uit Oostzaan, neemt het in Heemskerk op tegen ADO'20.

Hoogland wacht nog op eerste zege

Ook in de bekerwedstrijd tegen Westlandia slaagde Hoogland er deze week niet in de eerste overwinning van de voetbaljaargang 2021/2022 bij te schrijven. De laatste zege voor de ploeg van Roy Versluis dateert van bijna een jaar geleden. Op 27 september 2020 werd HSC'21 op Langenoord met 3-1 verslagen.
Als Hoogland vanmiddag de eerste seizoenszege boekt, is er sprake van een regelrechte stunt. De ploeg uit Oostzaan is koploper met 13 punten uit vijf duels. Woensdag werd in de voorronde van de KNVB beker wel verloren van Excelsior Maassluis.
Hoogland speelde drie keer gelijk en verloor twee keer. Daarmee staat het op de 15e plaats. Tegen OFC keert Stijn Wobbes terug in de selectie. Coen Heus raakte tegen Westlandia geblesseerd en is er niet bij. Lex Hienekamp is een twijfelgeval. Bas Wobbes, Jordan Kemp en Cas Mocking zijn er nog steeds niet bij.

Hercules nog altijd ongeslagen

Mocht Hoogland stunten, kan Hercules de lachende derde zijn. De Utrechters staan derde, drie punten achter OFC, maar hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de koploper. Tegenstander ADO'20 uit Heemskerk staat elfde.
Midweeks beleefde de ploeg van René van der Kooij de eerste teleurstelling van het seizoen. In de bekerwedstrijd tegen ACV werd na strafschoppen verloren. In de competitie is Hercules nog ongeslagen.
Tegen ADO'20 hebben de Utrechters goede statistieken. Vijf van de acht ontmoetingen eindigden in een zege. De laatste uitwedstrijd op de Vlotter werd met 3-0 gewonnen. ADO'20 stuntte deze week in de beker, door het één divisie hoger spelende Koninklijke HFC met 2-1 te kloppen.
De ziekenboeg bij Hercules is nagenoeg leeg. Omar el Ghazouani maakte in de beker na een blessure zijn rentree, en in datzelfde duel zat Mike de Beer op de bank.
OFC - Hoogland en ADO'20 - Hercules beginnen vanmiddag allebei om 14.00 uur. Beide duels zijn live te volgen in Namen & Rugnummers live op Radio M Utrecht.