Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Dames SCHC slepen winst uit het vuur, Kampong onderuit

BILTHOVEN/UTRECHT - In de hoofdklasse hockey hebben de dames van SCHC met 2-1 gewonnen op bezoek bij Klein Zwitserland. De hockeysters van het Utrechtse Kampong gingen in het uitduel met Pinoké met 2-0 onderuit.


Ranglijst


SCHC staat met vier punten uit twee duels vierde in de hoofdklasse. Kampong is nog puntloos, net als Victoria en hdm. Den Bosch, HGC en Hurley zijn nog foutloos met het maximale aantal van zes punten.


Zege voor SCHC


SCHC kwam in de zesde minuut op een 0-1 voorsprong via een treffer van Yibbi Jansen. Die stand stond lang op het scorebord. Pas in de 56e minuut maakte Sophie van der Heijden namens Klein Zwitserland de 1-1 gelijkmaker.

Maar de Bilthovense vrouwen knokten zich alsnog naar de winst. Met haar tweede treffer zorgde Jansen elf minuten voor tijd voor een 1-2 eindstand.


Kampong in slotfase ten onder


Kampong leek op bezoek bij Pinoké een punt mee te nemen. Tot vier minuten voor tijd. De Amsterdamse thuisploeg kwam in de 66e minuut op een 1-0 voorsprong. Even later wist Kari Stam in de allerlaatste minuut van de wedstrijd 2-0 te maken.


Programma


Volgend weekend spelen de dames een dubbelweekend. SCHC ontvangt vrijdagavond HGC. Zondag reizen de Bilthovense vrouwen af naar Pinoké. Kampong speelt zondag het uitduel tegen Hurley, maar eerst ontvangen de Utrechtse hockeysters vrijdagavond nog hdm.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -