'Succescoach' Kalezic wil met Jong FC Utrecht DNA van de club uitdragen

Darije Kalezic
Darije Kalezic © fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht-trainer Darije Kalezic geniet van de opmars van zijn ploeg, al vindt hij de titel 'succescoach' nog overdreven. Na zeven speelrondes staan de Utrechtse beloften tweede in de eerste divisie.
We willen de identiteit van de club uitdragen op het veld
Darije Kalezic, hoofdtrainer Jong FC Utrecht
Vrijdag was Jong FC Utrecht met 0-3 te sterk voor Helmond Sport. Hierdoor zijn de Utrechtse beloften geklommen naar de tweede plek van de eerste divisie. In Namen en Rugnummers werd Kalezic na de vierde winst op rij de titel 'succescoach' toegeschoven. "Daarmee overdrijf je wel een beetje. Maar het is wel begrijpelijk dat je zo denkt want het is een unieke prestatie. We zijn pas net begonnen met ons proces. We hebben een hele jonge ploeg en nu zit het mee", aldus Kalezic.
Maar wat is dan het geheim achter het succes?. "De rode draad is dat we de identiteit van de club willen uitdragen op het veld. Het DNA moet zichtbaar zijn in de ploeg, zeker bij Jong. Want ze staan voor de laatste stap."

Gewilde speelwijze steeds meer zichtbaar

De laatste weken scoorde Venema veelvuldig voor Jong FC Utrecht, Tegen Helmond Sport maakten Sylian Mokono, Rayan el Azrak en Djevencio van de Kust de Utrechtse treffer, "Het hangt niet alleen maar van Nick Venema af. Dat is ook belangrijk", aldus de oefenmeester."Week in week uit leren spelen steeds beter hoe we willen spelen. Daar leren de jongens ook mee om te gaan en daardoor gaan ook andere spelers scoren."
Met het succes van Jong FC Utrecht spelen de Utrechtse beloften zich ook in de kijker van het eerste elftal. "Ik zou de meeste trotse trainer zijn als René Hake zoveel mogelijk spelers meeneemt van Jong. Dat is mijn doelstelling als coach. Dat is ook het moeilijke van een beloftenelftal. Je hebt minder stabiliteit", aldus Kalezic.
Volgende week vrijdag is De Graafschap de tegenstander van Jong FC Utrecht. Die week erop wacht degradant FC Emmen. "Dat worden geweldige tests", besluit Kalezic.