Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Fortissimo-coach Van de Kamp kreeg corona en belandde in het ziekenhuis: 'Liever langere voorbereiding gewild'

1/5
HOUTEN/COTHEN - Handbal-coach Ronald van de Kamp is nog maar net uit het ziekenhuis ontslagen en zondag wacht al de eerste eredivisiewedstrijd voor zijn Fortissimo. De 60-jarige coach heeft ondanks alles zin het uitdagende seizoen waarin handhaving het doel is.

Het liefst had ik nog een langere voorbereiding gehad"
Ronald van de Kamp, coach Fortissimo

Van de Kamp keerde deze zomer terug bij Fortissimo als coach. De 60-jarige oefenmeester wist de ploeg uit Cothen in 2008 naar Europees handbal te loodsen. Na een periode van drie jaar als coach van de eredivisie-vrouwen besloot hij in 2010 te vertrekken. Nu elf jaar later is hij dus terug in Cothen als opvolger van de vertrokken Willem Jan Ruder.

Maar Van de Kamp had een hele andere voorbereiding dan hij vooraf had gedacht. "Ik ben net uit het ziekenhuis ontslagen. Ik lag er met corona. Dat was een domper", vertelt Van de Kamp aan RTV Utrecht. Hij heeft vijf dagen in het ziekenhuis gelegen waarvan ook een aantal dagen aan de beademing. "Ik ben nu thuis. Het is vallen en opstaan met corona. Dat heb ik wel gemerkt."

Door het coronavirus belandde Ronald van de Kamp in het ziekenhuis


Door zijn besmetting met het coronavirus ontbrak Van de Kamp bij een groot deel van de voorbereiding van Fortissimo. "In de tweede week van onze voorbereiding ben ik opgenomen. Er zijn wat nieuwe speelsters bijgekomen en dat vergt heel veel tijd om dat in te passen. Het liefst had ik nog een langere voorbereiding gehad. Ook omdat het team bijna tien maanden geen competitie heeft gespeeld."

We moeten dit seizoen zien als proces"
Ronald van de Kamp


Ploeg met weinig ervaring in eredivisie


Fortissimo promoveerde in maart 2020 van de eerste divisie naar de eredivisie. Vorig seizoen werd de competitie vanwege het coronavirus al snel stilgelegd. "Er hebben wat speelsters het begin van de competitie vorig jaar meegemaakt, maar dat is nog geen eredivisie-ervaring", zegt Van de Kamp. "We moeten dit seizoen zien als proces."

Ronald van de Kamp over de verbeterpunten van Fortissimo


Ondanks de korte voorbereiding met de ploeg denkt de coach al wel te weten wat er te verbeteren valt. "Ze moeten veel meer als collectief gaan verdedigen. Het is veel afwachten, dat werkt niet in de top. Je moet het duel aangaan als verdediger. Daar moeten dan de andere verdedigers compact omheen staan. Daar ligt de uitdaging."


Uitdaging


De oefenmeester heeft er in ieder geval veel zin. "Het is een grote uitdaging. Ik heb al veel meegemaakt in het handbal. Ik vind het echt leuk. Ik voel mij thuis bij deze dorpsclub. We gaan er een zo goed mogelijk seizoen van maken."

"Ons doel is handhaven"


"We zullen dit seizoen best een paar keer een zeperd oplopen. We zullen ook weleens, zeker thuis, gek uit de hoek kunnen komen. Zo'n team is dit wel", aldus Van de Kamp. "Wij willen ons handhaven. Het wordt het eerste volledige jaar in de eredivisie met een vrij nieuw team. Dat heeft tijd nodig. Als we ons 'eenvoudig' handhaven dan heeft dit team het heel goed gedaan."

Zondag wacht om 14:00 uur in Cothen het eerste duel van de competitie met DSVD. "Ik denk dat zij gelijkwaardig aan ons zijn. Het is een wedstrijd die twee kanten op kan vallen", verwacht Van de Kamp. "Ik ga ervanuit dat ik er zelf gewoon bij ben."

Het duel tussen Fortissimo en DSVD is zondag live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht (93.1FM).

Van de Kamp over het eerste competitieduel met DSVD


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -