Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Gretig Kampong scoort maar één keer: 'We creëren de kansen wel'

1/3
UTRECHT - Bij de hockeyers van Kampong was het besef er zondag maar al te goed dat de score tegen Rotterdam groter had kunnen n moeten zijn. De Utrechters raken echter niet in paniek - de drie punten zijn binnen - en hebben vertrouwen in een mooi seizoen.

Ja, we hadden zeker meer moeten scoren"
Terrance Pieters

Kampong kwam al vroeg op de 1-0 - dat bleek later ook de eindstand - voorsprong. In het laatste kwart leken de Utrechters het door vermoeidheid een beetje te laten lopen. "De pijp was misschien leeg, maar de controle was er wel. Ze werden niet meer gevaarlijk. Zij waren ook op", aldus verdediger Lars Balk tegenover RTV Utrecht.

Kampong-speler Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder


Wat opviel aan de zijde van Kampong was dat de kansen die gecreerd werden niet tot doelpunten werden omgezet. "Dat is ook het positieve. Dat we de kansen wel creren. Maar we moeten uiteraard scherper worden voor de goal. Al maakten we in de voorbereiding heel veel goals", zegt Balk. "De drie punten zijn in ieder geval binnen."

Uitspraak Oltmans leidt niet tot extra druk"
Lars Balk

Ook teamgenoot Terrance Pieters zag oorzaken waardoor het slechts 1-0 bleef. "Vaak bij het inkomen van de cirkel gaven we het balletje net niet lekker. Soms moeten we ook gewoon op goal schieten en hopen op de rebound. Dat deden we te weinig", aldus de aanvaller. "Scoren is een vak apart. We waren wel hongerig en gretig. Soms moet je er heel hard voor werken dat hij valt en soms vallen ze heel makkelijk."


Landskampioen worden


Coach Roelant Oltmans zei twee weken geleden dat de landstitel gewonnen moet worden door Kampong. Balk denkt niet dat die uitspraak voor extra druk zorgt. "Bloemendaal is de favoriet. Wij willen zo dicht mogelijk bij ze komen. Zij zijn de Europees en Nederlands kampioen", besluit Balk.

"We zijn wel heel gretig om de titel te winnen. Vorig jaar waren we heel dichtbij. Dat we hem niet pakten deed veel pijn maar dat motiveert om dit seizoen als nummer 1 af te sluiten", zegt Pieters over de titelaspiraties.


Pieters zet zich over teleurstelling heen


Pieters beleefde een grote teleurstelling deze zomer. Hij viel af bij de selectie van het Nederlands team voor de Olympische Spelen. "Dat was niet leuk. Ik wil er niet te diep op in gaan. Ik ben blij dat ik nu weer aan de slag kan bij Kampong om onze doelen te bewerkstelligen."

"Topsport is keihard. Erin blijven hangen heeft geen zin. Tuurlijk was het vervelend, maar hockey blijft het leukste wat er is. Als je weer eenmaal bezig bent dan ben je weer aan het genieten. We gaan lekker door", besluit Pieters.

Terrance Pieters in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -