UZSC start met eenvoudige winst, ZPC Amersfoort verslaat landskampioen

UZSC - De Ham
UZSC - De Ham © RTV Utrecht
UTRECHT/AMERSFOORT - De waterpoloërs van UZSC zijn de eredivisie begonnen met een 15-8 zege op De Ham. Ook ZPC Amersfoort won. Regerend landskampioen GZC Donk werd met 12-14 verslagen.

Fijne competitiestart UZSC

Tegen De Ham waren Benjamin Hoepelman en Joep de Jong flink op schot namens UZSC. Beide waterpoloërs scoorden vijf keer. "We wilden de intensiteit vandaag heel hoog hebben", sprak UZSC-er De Jong na afloop tegen Namen en Rugnummers. "Soms heb je van die wedstrijd dat het goed loopt. Het is een begin, nu moeten we daar verder op borduren."
Coach Mike van den Brink was trots op zijn ploeg. "Ze hebben vandaag echt geknokt", aldus de oefenmeester. "Vooral over de eerste drie periodes ben ik heel tevreden. De kop is eraf, dat is heerlijk."
UZSC verloor een week geleden nog de finale van de Supercup van GZC Donk. "Zeker na vorige week is dit lekker. We hebben vandaag heel fijn gespeeld. De eerste punten zijn binnen. We moeten deze lijn vasthouden dan heb ik er vertrouwen in dat we weer gaan spelen om de prijzen", aldus UZSC-er Bram van den Bersselaar.

ZPC Amersfoort verrast met winst

Coach Jeroen Cavaljé van ZPC Amersfoort was trots op zijn ploeg. "Het is een wedstrijd die je liever later in het seizoen hebt. Zij zijn goed op elkaar ingespeeld en wij hebben een vrij nieuw team", aldus Cavaljé na afloop. "Ik had eerlijk gezegd geen overwinning verwacht. We kwamen met 3-0 achter, het meest ben ik dan ook trots op de veerkracht."
"Ons doel is om te gaan spelen voor de titel", zegt de coach van de Amersfoorters. "We willen ervoor zorgen dat we iedere wedstrijd beter worden. Dat is de enige manier om het seizoen in te gaan, we hebben in ieder geval een goede start en een mooie basis gelegd."
De grote man aan de zijde van ZPC Amersfoort tegen Donk was Sebastiaan van Mil. Hij scoorde zeven keer en daarmee werd hij topscorer.