Jong FC Utrecht wint van Jong AZ: 'Wij maken heel grote stappen'

Archieffoto
Archieffoto © fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie koploper Jong AZ in eigen huis verslagen. Het werd uit op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer 0-1.
De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht. AZ leek even te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd. Bij rust stond de 0-0 nog altijd op het scorebord.
Utrechtspits Nick Venema brak de ban in de 57ste minuut. Hij kopte de 0-1 binnen na een voorzet vanaf de achterlijn van Djevencio van der Kust. Voor de spits was het zijn vijftigste doelpunt in de eerste divisie.
Jong AZ voerde daarna de druk nog op richting het doel van keeper Fabian de Keijzer, maar wist het net niet te vinden. De beloftenploeg uit Alkmaar raakt hierdoor de koppositie kwijt aan Excelsior dat wel wist te winnen (3-1) van Dordrecht. Jong FC Utrecht stijgt naar de negende plek op de ranglijst.
Nick Venema was erg blij met zijn treffer. "Het gaat de laatste weken steeds beter. En het is lekker dat ik er weer een maak en dat het de winnende is", vertelt de spits uit Austerlitz. "Mijn allereerste goal is, zeker als spits, de mooiste. Volgens mij was die tegen De Graafschap thuis. Het is al een tijdje geleden."
Het Jong Utrecht van trainer Darije Kalezich is nu vier duels op rij ongeslagen. "Ik denk niet dat het vaak is voorgekomen. In dat opzicht zetten wij heel grote stappen", zegt Venema, die maandag tegen Jong PSV speelt met de beloftenploeg. "Ik hoop dat we daar vijf van maken. Met het vertrouwen zit het goed."