Twee FC Utrecht-spelers debuteren in Jong Oranje

Timber en zijn teamgenoten vieren de 3-0.
Timber en zijn teamgenoten vieren de 3-0. © ANP
UTRECHT/LEUSDEN - FC Utrecht-keeper Fabian de Keijzer en FC Utrecht-middenvelder Quinten Timber hebben hun debuut gemaakt in Jong Oranje. Beide voetballers stonden in de basis tegen Moldavië.
Joshua Zirkzee zette Nederland na ruim een half uur op voorsprong in de eerste wedstrijd in de kwalificatie voor de Europese titelstrijd. De spits van Anderlecht scoorde na slecht uitverdedigen bij de tegenpartij. Op slag van rust schoot Jurgen Ekkelenkamp de 2-0 binnen, uit een voorzet van Mitchel Bakker. In de 55e minuut werd het 3-0 door Brian Brobbey. Hij tikte in na een voorzet van Zirkzee, die door de Moldavische verdedigers compleet werd gemist.

Eindronde

Het was voor Nederland het eerste duel in de kwalificatiepoule. De eindronde wordt in 2023 in Georgië en Roemenië gehouden. Er doen zestien landen mee, waaronder de automatische gekwalificeerde gastlanden. De groepswinnaars en de beste nummers 2 plaatsen zich rechtstreeks.
De volgende wedstrijd van Jong Oranje is begin oktober uit tegen Zwitserland. Bij het vorige EK haalde Nederland de halve finale.