Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Mackaij sluit Vuelta af als achtste: 'Kon mee met de besten'

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Wielrenster Floortje Mackaij heeft de Ronde van Spanje afgesloten met de achtste plek in het eindklassement. De Woerdense zag de winst gaan naar landgenote Annemiek van Vleuten.

"Een achtste plek in het eindklassement doet mij heel goed"
Floortje Mackaij

Mackaij moest vier minuten en 38 seconden toegeven op Van Vleuten en daarmee was ze de beste regiogenote in de vierdaagse ronde. Ellen van Dijk, eveneens afkomstig uit Woerden, werd twaalfde. Maaike Coljť uit Snelrewaard werd 48e, Nina Kessler uit Breukelen eindigde als 84e.

"Een achtste plek in het eindklassement doet mij heel goed", blikt Mackaij terug in Namen en Rugnummers. Zaterdag reed ze in de zware etappe ijzersterk. "Ik was blij dat ik mee kon met de besten, dat levert mij deze achtste plek op."

Floortje Mackaij over haar Vuelta


Zowel gisteren als vandaag reed Mackaij samen met ploeggenote Liane Lippert. "Wij zijn goed op elkaar ingespeeld. Als we dan allebei zo goed eindigen dan is het nog leuker", aldus de Woerdense.

De slotrit, van As Pontes naar Santiago de Compostella, werd gewonnen door de Belgische Lotte Kopecky. Mackaij was de beste Nederlandse. Ze kwam als negende over de streep. "Het was een pittige aankomst", vertelde Mackaij daarover. "Op het eind was het nog aardig klimmen, waardoor verschillen ontstonden."


Vuelta naar Nederland


Volgend jaar zal de Vuelta voor mannen van start gaan in Utrecht. "Dat zou ik ook wel willen", zegt Mackaij. Wielerplatform Utrecht riep dit weekend in het Algemeen Dagblad op om ook een wielerwedstrijd voor vrouwen te organiseren als de Vuelta van start gaat. "Dat lijkt mij heel mooi. Om dat te promoten zal ik zeker meedoen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -