UZSC grijpt naast Supercup: 'Er was geen passie vandaag'

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - UZSC is er niet in geslaagd om de Supercup te winnen. De Utrechtse waterpolomannen verloren de traditionele wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de landskampioen met 11-7 van GZC-DONK.
UZSC had nog een appeltje te schillen met GZC-DONK. Vorig seizoen werden de Utrechters in de halve finales van de play-offs uitgeschakeld door de latere landskampioen. Toch kwam UZSC niet lekker uit de startblokken. In Alphen aan de Rijn gooide de ploeg uit Gouda meteen het gas erop en nam een vroege 3-0 voorsprong, waarna UZSC aan het elastiek kwam te hangen in het tweede kwart. "We begonnen veel te mak", vertelde coach Mike van den Brink na afloop, 'waardoor we achter feiten aan gingen lopen. Daarna schoten we steeds in het blok. Je kan dat pech noemen, maar ik geloof daar niet zo in. We vergooien het zelf hier."
In het tweede bedrijf gingen de ploegen qua doelpunten lang gelijk op waarna GZC-DONK in de slotfase toch weer uit liep. De landskampioen ging rusten met een 8-3 voorsprong.

UZSC vecht tegen zichzelf

In het derde kwart gebeurde er niet veel op scorend gebied. Beide teams kregen de bal maar één keer tussen de palen. Waarna het 9-4 stond. In het laatste kwart vocht UZSC voor wat het waard was, maar dichterbij dan drie doelpunten kwam de bekerwinnaar niet.
"We kwamen op alle fronten tekort vandaag", gaat speler Benjamin Hoepelman verder, "Zowel aanvallend als verdedigend. Ik miste de passie bij ons."