Hercules speelt met man meer door rode kaart: 'Niet in ons voordeel'

© Geert Lommers
UTRECHT - Hercules speelde een helft met een man meer in de wedstrijd tegen Westlandia (1-1) door een rode kaart, maar doelpuntenmaker Tyrone Fonville van de Utrechters vond dit niet voordelig. "Zij hoefden na de gelijkmaker niet meer. Dat maakt het lastig voetballen."
Hercules-trainer René van der Kooij was erg te spreken over de eerste twintig minuten van zijn ploeg. "We speelden toen fantastisch en maakten een geweldige goal. We lieten veel goede dingen zien", zei de oefenmeester in Namen en Rugnummers.
Je moest hier met winst weggaan
René van der Kooij

Ondergrens

Vervolgens kreeg Westlandia een rode kaart. Toch kregen de Utrechters de 1-1 om de oren. Van der Kooij: "Na die tegengoal is het interessant om te zien wat onze jonge spelers mentaal doen. Ze vielen niet door de ondergrens, maar de tegengoal is duur. Je moest hier met winst weggaan. Er was maar één ploeg die liet zien vanaf het begin te willen voetballen."

Rode kaart

Normaal gesproken is een rode kaart voor de tegenstander voordelig, maar Fonville vond dat in het duel van deze zondag niet het geval. "Zij scoren uit een corner en daarna hoefden ze niet meer. Dat maakt het lastig voetballen. Zelf creërden we te weinig om nog aansprak te mogen maken op een goal", vertelde de aanvaller van Hercules.
Volgende week gaat Hercules op jacht naar de eerste zege van het seizoen. OSS'20 is dan de tegenstander.