de 3-1 winst op Feyenoord heeft FC Utrecht het eerste blok van de eredivisie ongeslagen afgesloten." /> de 3-1 winst op Feyenoord heeft FC Utrecht het eerste blok van de eredivisie ongeslagen afgesloten. (Foto: Orange Pictures)" /> de 3-1 winst op Feyenoord heeft FC Utrecht het eerste blok van de eredivisie ongeslagen afgesloten." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Vertrouwen overheerst bij ongeslagen FC Utrecht: 'Kunnen tevreden zijn'

1/3
UTRECHT - Met de 3-1 winst op Feyenoord heeft FC Utrecht het eerste blok van de eredivisie ongeslagen afgesloten. Middenvelder Bart Ramselaar en verdediger Mike van der Hoorn hebben dan ook veel vertrouwen in de rest van het seizoen.

Middenvelder Bart Ramselaar in gesprek met verslaggever Mark Kloostra


Tegen Feyenoord kwam FC Utrecht in de laatste minuut voor rust op gelijke hoogte. Zowel Van der Hoorn als Ramselaar beseft dat die treffer van Willem Janssen een heel belangrijk moment was. "Anders ga je de kleedkamer in met die 0-1, dan kan het heel lastig worden. Hierdoor kregen we ook positieve energie", sprak Ramselaar in Namen en Rugnummers.

Na rust boog FC Utrecht de score snel om door de 2-1 en 3-1 te maken via Sylla en Gustafson. Hierna leken de Rotterdammers terug te komen in de wedstrijd. "Feyenoord werd ook wakker. Het zijn ook geen koekenbakkers. Dan gaan zij ook een tempo hoger spelen en daar moeten wij op reageren. De wissels hielpen ons om de wedstrijd echt dood te maken", aldus Van der Hoorn.

Zeven punten, drie wedstrijden, we kunnen tevreden zijn"
Mike van der Hoorn

Ramselaar speelde tegen Feyenoord niet op het middenveld, maar aanvallend aan de linkerkant. "Het ging goed. We hebben in de voorbereiding heel veel wedstrijden gespeeld waardoor iedereen precies weet wat die op welke positie moet doen", zegt de Amersfoorter. De wijzigingen hadden mede te maken met het vertrek van Gyrano Kerk.


FC Utrecht nog ongeslagen


Na drie speelrondes staat FC Utrecht in de top van de eredivisie. "We hebben vandaag een goede wedstrijd neergezet. Maar we kijken van wedstrijd tot wedstrijd. We zien wel hoe het aan het einde van het seizoen is", zegt Van der Hoorn. "Zeven punten, drie wedstrijden. We kunnen tevreden zijn."

Nu moeten we zoveel mogelijk punten pakken"
Bart Ramselaar

"Ik denk gelijk aan vorig jaar", zegt Ramselaar met een lach. "Ik heb er heel veel vertrouwen in, ik wil niet van die uitspraken doen. Laten we eerst maar tegen Ajax, PSV en AZ spelen. Dan kunnen we in de winter conclusies trekken, nu moeten we zoveel mogelijk punten pakken."

Ook op individueel gebied is Van der Hoorn tevreden. "Met een basisdebuut en deze winst voelt het als een geslaagde terugkeer", blikte Van der Hoorn terug. "Het voelde wel vertrouwd. Tuurlijk zijn er nog dingen die beter moeten, dat gaat niet binnen een week."

Komende week staat in het teken van interlandvoetbal. De volgende wedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 11 september tegen FC Twente.

Verdediger Mike van der Hoorn in gesprek met verslaggever Mark Kloostra


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -