Champagne bij cricketers Kampong: promotie naar Topklasse

© Wikipedia
UTRECHT - Bij Kampong Cricket is de champagne ontkurkt. De Utrechters zijn teruggekeerd naar de Topklasse - het hoogtste niveau - na een overwinning op Rood en Wit.
De opdracht voorafgaand aan de laatste wedstrijd van het seizoen was duidelijk: winnen was voldoende voor promotie naar de Topklasse, waarin Kampong jarenlang speelde.
Rood Wit scoorde 85 runs in de eerste inning. Om te promoveren moest Kampong in de tweede en tevens laatste inning 86 runs scoren.
Bij een score van 24 moest de wedstrijd worden stilgelegd vanwege het regenachtige weer. Na de break sleepte Kampong het kampioenschap binnen. Toen de 86 werd bereikt, stopte de wedstrijd volgens de regels direct. "We hebben het ruim gered", blikt voorzitter Guido Cramer terug. "We hebben zeker wat te zoeken op het hoogste niveau. Dat hebben we wel aangetoond."
De voorzitter verwacht niet veel op de transfermarkt aan het werk te moeten. "Misschien dat we wat versterking nodig hebben, maar niet heel veel", aldus Cramer. "We hebben een jonge groep die goed in ontwikkeling is. Ik heb er vertrouwen in dat ze het volgend jaar goed gaan doen."