Ter Avest gebrand op revanche tegen Feyenoord: 'In een half jaar twee keer van ze verloren'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht maakt zich op voor de conforntatie met Feyenoord. De ploeg van René Hake heeft nog een appeltje te schillen met de Rotterdammers, na de verloren play-offfinale van vorig jaar. Verdediger Hidde ter Avest verwoordt het gevoel klip en klaar. "Ik zit hier nu een half jaar en ik heb twee keer van ze verloren. Het wordt nu tijd voor een overwinning."
Hidde ter Avest: "Het wordt tijd dat we van ze winnen"
Maar Feyenoord is onder nieuwe coach sterk aan het seizoen begonnen. Door in Europa en bovenaan in de eredivisie. "Feyenoord zit er goed in", zegt Ter Avest. "Maar wij kunnen ze meer tegenstand bieden dan ze tot nu toe gehad hebben." Ter Avest krijgt bijval van zijn trainer. "Het is hun verdienste dat ze bovenaan staan, maar uiteindelijk gaat het om de lange adem."
FC Utrecht begon ook goed aan de competitie, met een 4-0 zege op Sparta. De wedstrijd tegen FC Groningen verliep vervolgens teleurstellend. Hoe ver de ploeg van René hake is ten opzichte van Feyenoord, is onduidelijk. "Dat zal zondag duidelijk worden", stelt Hake. "Maar Feyenoord is verder dan vorig jaar."
René Hake: "Feyenoord is verder dan vorig jaar"
Voormalig FC Utrecht- en Feyenoordspeler Pascal Bosschaart, te gast in Een Berg Sport, vindt het niet zo moeilijk. "Feyenoord is altijd de favoriet tegen FC Utrecht." Toch verwacht de huidige assistent-trainer van SC Cambuur niet dat de Rotterdammers zondag winnen. "Het wordt 2-2."
"Ik waarschuw voor Sinisterra. Hij was de man die de play-offs het verschil maakte", zegt analist Gert Kruys. "Dat is waar FC Utrecht zich tegen moet wapenen." De achilleshiel voor Feyenoord ligt zondag centraal achterin, verwachten Kruys en Bosschaart. "Senesi is geblesseerd. Ze hebben Burger, dat is van origine een middenvelder. Die heeft verdedigend veel problemen."
Kruys: "Sinisterra maakte het verschil"
Bij FC Utrecht is het ook de vraag wie er centraal naast Willem Janssen gaat spelen. Blijft dat Mark van der Maarel, of wordt het toch Mike van der Hoorn. "Ze hebben twee keer de nul gehouden. Ik zie geen reden om het veranderen", zegt Kruys daarover. Bosschaart denkt dat Van der Hoorn speelt. "Iets meer body." "Hij gaat er op termijn inkomen, maar nu nog niet", verwacht Gert Kruys."