Tusveld opnieuw goud waard: ploeggenoot boekt tweede ritzege in Vuelta

© Orange Pictures
UTRECHT/VEENENDAAL - Wielrenner Martijn Tusveld heeft al twee keer champagne gedronken in de Ronde van Spanje. De Utrechter was dinsdag in de tiende etappe goud waard voor zijn Australische ploeggenoot Michael Storer, die zijn tweede etappe van de Vuelta won.
Tusveld zat samen met twee ploeggenoten van Team DSM (Michael Storer en Thymen Arensman) mee in de kopgroep van de dag. Die ontsnapping kreeg bijna een kwartier voorsprong van het peloton en mocht strijden om de ritzege.
Na goed werk van Tusveld en Arensman kwam Storer, die eerder al de zevende etappe in deze Vuelta won, solo over de finish na een lastige finale. De Utrechter werd 20ste op ruim vier minuten achterstand. In het klassement is Tusveld nu 26ste.
"Tijdens de laatste vier etappes zat ik drie keer mee in de kopgroep", reageert Tusveld. "Deze keer voelde ik mij echter niet zo goed vanwege mijn valpartij twee dagen geleden. Maar Storer heeft weer gewonnen en er komen nog veel meer kansen aan."

Lennard Hofstede

Lennard Hofstede uit Veenendaal hoeft de komende dagen niet zo hard te werken. Zijn kopman Primoz Roglic van de Jumbo-Visma-ploeg is de leiding in het algemeen klassement van de Vuelta kwijtgeraakt. Hofstede staat na tien etappes op plek 147 in het klassement.