Venema is de scorende leider van Jong FC Utrecht: 'Doel is nog altijd het eerste halen'

© fcutrecht.nl
UTRECHT/AUSTERLITZ - Hij speelde al 28 officiële duels in de hoofdmacht van FC Utrecht: Nick Venema. Toch is de inmiddels 22-jarige spits nooit helemaal een vaste waarde geworden in de hoofdmacht van de FC. Ook dit seizoen niet, hij is de leider van Jong FC Utrecht maar zijn doel is nog altijd een vaste waarden worden in het eerste.
Ik hoop natuuulijk wel naar het eerste te gaan want dat blijft het doel
Nick Venema
Venema werd de afgelopen twee seizoenen uitgeleend aan Almere City en NAC Breda. Nu is hij terug bij de Utrechtse beloften. "Je merkt dat er nu meer ervaring is", vertel Venema in Namen en Rugnummers. "Vorig seizoen hebben zijn ze bijvoorbeeld in het hele seizoen maar twee keer teruggekomen van een achterstand. Nu hebben we dat in de eerste drie duels als twee keer voor elkaar gekregen."
Het duel tegen FC Dordrecht eindigde uiteindelijk met dank aan Venema in 2-2. "We hadden in de eerste helft het betere van het spel en hadden we op voorsprong moeten komen", aldus de aanvaller die tot twee keer toe de achterstand tegen FC Dordrecht goed maakte. "Het waren wel twee echte 'Venema-doelpunten'. Ik stond op de juiste plek en maakte ze goed af."

Leidersrol voor Venema

Daarmee bewees Venema, die door coach Darije Kalezic is aangewezen als aanvoerder, dat hij met zijn ervaring op moet staan als het nodig is. "Ik heb altijd met jongens om mij heen gespeeld die ouder waren en de leiding namen. Dat heb ik zelf nooit gedaan, dat is een goed ontwikkelpunt voor mij."
Ondanks de leidersrol bij Jong FC Utrecht zijn de ogen van de spits uit Austerlitz nog altijd gericht op de hoofdmacht. "Ik wil nu eerst worden en vanuit daar doelpunten maken en goede wedstrijden spelen. En dan hoop ik wel naar het eerste te gaan want dat is natuurlijk het doel."
Het contract van Venema bij FC Utrecht loopt nog door tot medio 2023.
Nick Venema maakte op 12 februari 2017 zijn debuut voor FC Utrecht in de eredivisie. Sindsdien kwam hij in de hoofdmacht 28 keer in actie en daarin scoorde hij zeven keer. Voor Jong FC Utrecht speelde hij tot nu toe 63 keer waarin hij 38 keer het net vond.