Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ellen van Dijk heeft druk najaarsprogramma

WOERDEN - Wielrenster Ellen van Dijk is bezig met de laatste voorbereidingen op een druk najaar. De Woerdense kijkt met extra interesse uit naar de eerste editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen, maar rijdt nog meer grote wedstrijden.

In juli reed Van Dijk nog de Giro d'Italia voor vrouwen en de eendagskoers ClŠsica San SebastiŠn in het Baskenland. In augustus kwam ze nog niet in actie, maar daar komt eind deze maand verandering in.

"Mijn volgende koers is de Simac Ladies Tour", vertelt de renster van de Trek-Segafredo-ploeg. Dat is een zesdaagse rittenkoers door Nederland van 24-29 augustus, de afgelopen jaren ook wel bekend als de Boels Ladies Tour.

In september begint een drukke periode voor Van Dijk, met de Vuelta voor vrouwen (2-5 september), het EK wielrennen in Trentino (9-11 september), het WK wielrennen in Vlaanderen (tijdrit op 20 september, wegrit op 25 september), Parijs-Roubaix (2 oktober), de Women's Tour in Engeland (4-9 oktober) en de Ronde van Drenthe (23 oktober).

Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat Van Dijk nog wel geselecteerd moet worden voor het EK en het WK door bondscoach Loes Gunnewijk.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -