Eerste oefennederlaag Hercules tegen Rijnsburgse Boys: 'Het was wel energiek'

© USV Hercules
UTRECHT - Hercules is de ongeslagen status in de voorbereiding kwijt. De derdedivisionist uit Utrecht liep op het eigen Sportpark Voordorp tegen een 2-0 nederlaag aan. Rijnsburgse Boys was de spelbreker.
Hercules begon met wat kansen aan de oefenwedstrijd, maar het was tweededivisionist Rijnsburgse Boys dat het veldoverwicht wist uit te drukken in de score. Voormalig Jong FC Utrecht-speler Dani van der Moot was na 29 minuten trefzeker: 1-0. Vlak daarvoor had Tyron Fonville namens Hercules nog een dot van een kans gemist.
In de tweede helft liep Rijnsburgse Boys uit naar 2-0 door een doelpunt van Jeffrey Jongeneelen. Hij kon de bal simpel intikken na een breedtepass van Van der Moot.
Hercules - Rijnsburgse Boys (Oefenwedstrijd)

29' Dani van der Moot (0-1)
52' Jeffrey Jongeneelen (0-2)

Tot aan deze nederlaag had Hercules vijf oefenduels gewonnen en een keer gelijkgespeeld. Volgende week zondag is Unitas de eerste tegenstander van de ploeg van trainer René van der Kooij in de derde divisie B.
Je kan een keer verliezen, je kan winnen, maar je moet vooral vertrouwen hebben in elkaar
Niek Hoogveld, verdediger Hercules
Ondanks het verlies is Van der Kooij tevreden over het oefenduel. "De eerste helft vond ik zeer goed. We kregen drie of vier kansjes, een aardige kans en drie wat minder grote. Zij hebben een grote kans en die ging erin", vertelt de trainer. "Maar alle afspraken werden nagekomen. Het was energiek en er waren veel positiewisselingen. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Alleen over de laatste twintig minuten was ik niet tevreden."

Goed gevoel

Verdediger Niek Hoogveld vond dat de verliespartij tegen Rijnsburg ook wel belangrijk was. "We hebben heel veel geleerd, maar wel een goed gevoel overgehouden richting volgende week", zegt hij na afloop.
"Dat is het belangrijkste van deze wedstrijd. De resultaten zijn prima en het spel is prima. Je kan een keer verliezen, je kan winnen, maar je moet vooral vertrouwen hebben in elkaar. Dat hebben we wel gecreëerd in deze voorbereiding", aldus Hoogveld.