Van der Maarel moet zich opnieuw in basis knokken: 'Elke kans grijpen'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Mark van der Maarel staat aan de vooravond van zijn dertiende seizoen in de hoofdmacht van FC Utrecht. De routinier begint de nieuwe jaargang in stijl. Vanuit de reservebank moet hij zich in de basis zien te knokken.
Door de jaren heen ben ik rond deze situatie wel rustiger geworden
Mark van der Maarel
"Ik heb het idee dat er een kern is geweest en dat daarbinnen andere erbij mochten komen om zich te laten zien", zegt Van der Maarel over de voorbereiding van FC Utrecht. Week na week sleutelde René Hake aan zijn basisploeg die komende zondag aan de eredivisie zal beginnen tegen Sparta Rotterdam.
Van der Maarel maakte zijn minuten de afgelopen weken vooral in het B-elftal. Dat kwam ook doordat hij in de voorbereiding even niet beschikbaar is geweest. "Daardoor heb ik mijn kans moeten laten gaan. Dat is helaas de realiteit. Daar baal ik enorm van."
"Je moet nu blijven hopen op die kans en ook de trainingen daarvoor gebruiken. Als die kans komt dan moet je hem grijpen. Door de jaren heen ben ik rond deze situatie wel rustiger geworden", aldus de verdediger die zich haast ieder seizoen in de basis wist te spelen. Hij speelde tot nu toe 318 officiële duels voor FC Utrecht.
Van der Maarel is inmiddels onderdeel van het meubilair van FC UTrecht
Van der Maarel is inmiddels onderdeel van het meubilair van FC UTrecht © FCUPhoto

Ruime selectie vecht voor de elf basisplekken

Van der Maarel is niet de enige. De ruime selectie van FC Utrecht kan twee elftallen ten tonele brengen. "De groep is groot, er is nu zo'n klimaat dat de sterkste blijft staan."
Zaterdag verloor het A-elftal met 2-3 van Fortuna Sittard. De zogenoemde B-ploeg deed met de 7-0 winst een stuk beter. "Er heerst een goede energie. Je ziet het ook hoe we dat vandaag aanpakken, dat is heel knap."
Door de ernstige blessure van Tommy St. Jago heeft het er alle schijn van dat Van der Maarel zondag in de basis zal starten tegen Sparta Rotterdam. De eerste competitiewedstrijd van FC Utrecht begint om 14:30 in Stadion Galgenwaard en is live te volgen in Namen en Rugnummers op 93.1 FM op Radio M Utrecht.