Hake zag dat blessure St.Jago weerslag had op ploeg: 'Zag er niet goed uit'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Met nog een week tot de eerste competitiewedstrijd moet FC Utrecht-trainer René Hake noodgedwongen gaan sleutelen aan zijn elftal. In het laatste oefenduel viel verdediger Tommy St. Jago geblesseerd uit en de oefenmeester van de Utrechters vreest het ergste.
Het uitvallen van Tommy had zijn weerslag op de ploeg
René Hake
"Fortuna was vandaag beter dan ons", was de conclusie van Hake over het eerste oefenduel van de dag tegen de Limburgers. Die verloor het A-elftal van FC Utrecht met 2-3. "We waren op momenten verdedigend kwetsbaar. Ook het uitvallen van Tommy had zijn weerslag op de ploeg."
De talenvolle verdediger viel in de eerste helft uit met een op het oog ernstige knieblessure. "Het ziet er niet goed uit. We moeten het onderzoek afwachten", zegt Hake over zijn St. Jago die met een brancard het veld af moest. "Dat is nooit een goed teken."
FC Utrecht kent een goede voorbereiding, maar deze blessure is daar wel een flinke smet op. "Als een speler uitvalt en het lijkt niet goed dan heeft dat altijd zijn weerslag. Maar daar moeten we ook mee dealen. Het zou slecht zijn als dit alle goede dingen ddie we gedaan hebben overvleugelen."
De tweede wedstrijd tegen Fortuna won FC Utrecht met 7-0. "In die wedstrijd was het kwaliteitsverschil veel groter", zegt de oefenmeester die wel wat prijs wilde geven over de opstelling tegen Sparta. "Dat zal grotendeels de ploeg zijn die in het eerste blok in actie kwam."
Op zondag 15 augustus neemt FC Utrecht het in de eredivisie op tegen Sparta Rotterdam. Het duel is live te volgen in Namen en Rugnummers op 93.1 FM.