Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Schoonspringster Van Duijn op toren naar halve finale Spelen

AMERSFOORT - Schoonspringster Celine van Duijn heeft op de Olympische Spelen de halve finale bereikt op de 10-metertoren. De 28-jarige Amersfoortse had in de voorronde aan 306,80 punten ruim voldoende om zich als elfde te plaatsen.

Van de dertig schoonspringsters in de voorronde gingen er achttien door naar de halve finale van donderdag (03.00 uur Nederlandse tijd). De beste twaalf daarin strijden later op de dag om de medailles.

Van Duijn stond na haar eerste van vijf sprongen met een score van 54,60 punten op de 22e plaats, maar werkte zich omhoog in het klassement met scores van 60,90, 67,20, 58,50 en 65,50. Na de laatste sprong volgde aan de badrand een omhelzing met coach Edwin Jongejans.

Van Duijn, die op 16-jarige leeftijd vanwege blessures stopte met turnen en daarna ging schoonspringen, veroverde in 2018 verrassend de Europese titel op de 10-metertoren. Een jaar later pakte ze zilver op de EK. Ze kwalificeerde zich dat jaar voor de Olympische Spelen door bij de WK in Gwangju de finale te halen (tiende).

Vanwege de coronacrisis hadden de schoonspringsters ruim een jaar lang geen wedstrijd. De EK in mei van dit jaar in Boedapest vormden een meetpunt; Van Duijn eindigde daar bij het torenspringen als zesde.

"Na al het harde werk, de opofferingen en de pijn, maar ook de groei, ontwikkeling en geweldige ervaringen is eindelijk het moment gekomen waarvan ik altijd heb gedroomd", schreef Van Duijn op Instagram, een dag voor haar eerste olympische optreden. "Mijn doel: alles geven en genieten van dit speciale moment."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -