statement op de website dat is opgesteld met de andere clubs en de KNVB: "Wij doen er alles aan in onze macht om risico's tot een minimum te beperken." /> statement op de website dat is opgesteld met de andere clubs en de KNVB: "Wij doen er alles aan in onze macht om risico's tot een minimum te beperken. (Foto: fcutrecht.nl)" /> statement op de website dat is opgesteld met de andere clubs en de KNVB: "Wij doen er alles aan in onze macht om risico's tot een minimum te beperken." /> Bingo FM is de stadsradio voor Utrecht met de hele dag de gezelligste Nederlandstalige muziek!

Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Ook FC Utrecht teleurgesteld in kabinet: geen volle bak tegen Sparta en Feyenoord

UTRECHT - Het kabinetsbesluit over het vervolg van de coronamaatregelen heeft ook gevolgen voor FC Utrecht: tot en met 1 september mogen clubs in het betaald voetbal maar twee derde van het maximale aantal bezoekers ontvangen in het stadion.

FC Utrecht is teleurgesteld over het besluit, staat in een statement op de website dat is opgesteld met de andere clubs en de KNVB: "Wij doen er alles aan in onze macht om risico's tot een minimum te beperken. Het voetbal beschikt over deskundige en professionele veiligheidsorganisaties die zorgen voor een veilige omgeving. Dat is gebleken op basis van de fieldlabresultaten en ook uit recent georganiseerde wedstrijden met publiek (inclusief testbewijzen) blijkt dat het voetbal haar zaken goed op orde heeft."

In hun gezamenlijke statement wijzen de clubs en de bond erop dat de wedstrijden op het EK in Amsterdam, in de voorbereiding van clubs en onlangs nog in de voorronde Champions League bij PSV niet hebben geleid tot grote corona-besmettingshaarden. "Het probleem rondom controle en handhaving speelt niet in het voetbal, maar in de (nacht)horeca. Zo laat de recente daling van cijfers ook zien."

De clubs noemen het een maatregel voor de bhne dat nog niet iedereen naar binnen mag in augustus. FC Utrecht speelt 15 augustus zijn eerste thuiswedstrijd van het eredivisieseizoen tegen Sparta. Twee weken daarna (29 augustus) komt Feyenoord naar Stadion Galgenwaard.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -