Rol van Gustafson nog niet duidelijk: 'Gaan speculeren niet netjes'

Gustafson na zijn goal tegen FC Groningen
Gustafson na zijn goal tegen FC Groningen © Orange Pictures
UTRECHT - Langzaam maar zeker worden de contouren van FC Utrecht voor het seizoen 2021/2022 zichtbaar. Zaterdag speelde de ploeg van trainer René Hake twee oefenduels. Een met het op het oog A-elftal en een met de waarschijnlijke wissels. Simon Gustafson behoorde tot die laatste elf.
Je moet het aan de trainer vragen, hij is degene die beslist
Simon Gustafson
Gustafson was aan het einde van het vorige seizoen met zijn goal tegen FC Groningen nog belangrijk. Hij speelde zaterdagavond tegen Venezia, terwijl spelers als Willem Janssen, Adam Maher, Gyrano Kerk, Bart Ramselaar en Hidde ter Avest het in de middag opnamen tegen Vfl Bochum.
"Je moet het aan de coach vragen", antwoorde Gustafson op de vraag welk team nou de basiselftal wordt. "Ik heb nu mijn gedachten en daarover kan ik gaan speculeren, maar dat vind ik niet netjes. Je moet het aan de trainer vragen, hij is degene die beslist."

Uitblinker van de avond

De Zweed viel tegen de Italianen met zijn spel positief op. RTV Utrecht-analist Gert Kruys noemde hem de beste man van de avond. "Als team speelde we heel degelijk. We durfden ze uit te dagen en dat ging best goed", antwoorde hij nuchter.
Gustafson maakte in de met 2-3 verloren wedstrijd beide doelpunten. Allebei via een strafschop. "Maar het resultaat is jammer, we hebben op beslissende momenten fouten gemaakt. Ik vond het een leuke wedstrijd verder, ik heb ervan genoten", benadrukt hij.
Geen voorkeur voor positie
Simon Gustafson
In de voorbereiding speelde Gustafson aan de rechterkant, maar ook als nummer tien. "Ik heb geen voorkeur. Ik wil bescheiden blijven, maar het maakt voor mij echt niet uit. Het gaat erom hoe je wordt gebruikt en in welke situaties je terecht komt."
Overigens gaf trainer René Hake aan dat de reden van de twee oefenduels op één dag was om iedereen 90 minuten te laten voetballen.