Twee oefenduels voor FC Utrecht op één dag: 'Je hebt gezien dat het kan'

© RTV Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht speelde zaterdag twee oefenduels op één dag. Volgens trainer René Hake was dit geen gekke keuze, maar juist nodig om iedereen 90 minuten te laten voetballen.
Over twee weken begint de competitie dan moet iedereen er echt klaar voor zijn
René Hake
Verslaggever René van den Berg vond het opvallend. Om 15:00 uur traden er elf spelers van FC Utrecht in Duitsland aan tegen Vfl Bochum (0-2), om 20:00 uur namen elf andere Utrechtse spelers het in Stadion Galgenwaard op tegen Venezia (2-3).
"Je hebt gezien dat het kan", reageert Hake voor de microfoon. "In deze fase van de voorbereiding moeten alle spelers naar de 90 minuten en dat kan je niet in één wedstrijd regelen."
Afgelopen woensdag splitste FC Utrecht het elftal ook op. Toen speelde het drie keer 45 minuten tegen Bayer 04 Leverkusen. "De weken ervoor doe je het dagen na elkaar, nu kon het op een dag."
Ik heb wel de wens uitgesproken om publiek aanwezig te laten zijn
René Hake
"Ik denk dat we nu al kunnen zien dat spelers het goed kunnen volhouden", zegt Hake. "Maar dit waren de eerste 90 minuten dus het is nog niet genoeg. Het herstel is ook even afwachten. Over twee weken begint de competitie dan moet iedereen er echt klaar voor zijn."

Geen publiek

Bij het duel in Stadion Galgenwaard tegen Venezia was geen publiek aanwezig. Veel supporters betreurden dat. "Ik ben het met hen eens", aldus de oefenmeester. "Of het te regelen was dat weet ik niet. Ik heb wel de wens uitgesproken om publiek aanwezig te laten zijn."
Volgens Hake heeft de uiteindelijke beslissing met verschillende zaken te maken. "Met de tegenstander, met de kosten om het stadion te openen, wat de reden exact is dat moet je niet aan mij vragen. Het is natuurlijk jammer want we spelen graag voor publiek."
FC Utrecht speelt volgende week nog een oefenwedstrijd. Hake kon nog niet zeggen wie de tegenstander is en of er bij dat oefenduel wél publiek aanwezig mag zijn.