Geacclimatiseerde Balk is er klaar voor: 'Zo snel mogelijk basisspeler worden'

Remco Balk
Remco Balk © fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht verloor zaterdagavond weliswaar van Venezia, de Utrechters speelden niet slecht. Een van de uitblinkers was Remco Balk. De aanvaller klopt in de aanloop naar het nieuwe seizoen duidelijk op de deur.
"Het gaat goed tot nu toe", zegt Balk over zijn voorbereiding tot nu toe. "Ik scoor goals en ik laat denk ik goede dingen zien. Nu is het aan mij om dit vol te houden."
Balk scoorde al vijf goals. Samen met Adrián Dalmau is hij tot nu toe topscorer van de voorbereiding. In het met 2-3 verloren duel met Venezia van zaterdagavond scoorde hij niet.

Groninger in Utrecht

Balk kwam afgelopen winter over van FC Groningen. "De kwaliteit bij Utrecht is groter", oordeelde hij. De 20-jarige aanvaller speelde in zijn eerste half jaar in Utrechtse dienst zes duels voor Jong FC Utrecht en twee in de hoofdmacht van de Utrechters. "Dit half jaar is qua gewenning denk ik goed voor mij geweest."
Ik wil veel minuten in de eredivisie maken
Remco Balk
Hij ging ook voor het eerst op zichzelf wonen. En ook dat was best wel even wennen. "Thuis kookte ik nooit, nu heb ik al veel gekookt", lacht Balk. En zijn specialiteit? "Noodles met kip vind ik zelf het lekkerst."
Maar het belangrijkste moet voor Balk niet in de keuken maar op het veld gebeuren. "Nu moet ik mijzelf laten zien. Ik wil veel minuten in de eredivisie maken. Ik geef mijzelf niet veel tijd, ik wil zo snel mogelijk basisspeler worden."