Puts met 7e tijd door halve finale 50 meter vrij

© Orange Pictures
UTRECHT - Zwemmer Jesse Puts (26) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de 50 meter vrije slag. De Utrechter zwom bij de Olympische Spelen in de series de zevende tijd.
Puts zette in zijn heat een tijd neer van 21 seconden en 84 honderdsten. De snelste tijd werd neergezet door regerend wereldkampioen Caeleb Dressel: 21.32.
De halve finales worden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04:00 uur Nederlandse tijd gezwommen.

Verwachtingen

Eerder sprak Puts tegen RTV Utrecht zijn verwachtingen uit over zijn Spelen. "Het hoofddoel is natuurlijk om de finale te halen. Maar dat willen ze allemaal. De 50 meter vrij is een competitief veld en het gaat om minimale verschillen. Eén klein foutje van mij en ik lig eruit. Maar hetzelfde geldt voor mijn buurman."
Jesse houdt het daarom op telkens een ronde verder komen richting de finale. Daarbij hoopt hij ook zijn persoonlijk record te verbreken, denkt de zwemmer. "Dan ben ik al hartstikke blij."
Het persoonlijk record van Puts staat op 21.82. Dat zette hij in 2016 neer.
De Utrechtse zwemmer werd in 2016 heel verrassend wereldkampioen op de 50 meter vrije slag, maar dat was in een 25 meterbad. In Tokio wordt gezwommen in een 50 meterbad, zonder keerpunt dus. Het is niet het onderdeel waarop hij tot de wereldtop behoort.