Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Schippers laat 100 meter schieten en richt zich op 200 meter en estafette

UTRECHT - Dafne Schippers gaat vrijdag niet van start op de olympische 100 meter. De Utrechtse atlete, die al langer kampt met rugklachten, wil zich in Tokio volledig richten op de 200 meter en de 4x100 meter estafette.

Het besluit om niet mee te doen aan de 100 meter is genomen uit voorzorg, zegt haar broer die ook haar manager is. Schippers wil haar toch al kwetsbare rug niet te veel belasten.

Vijf jaar geleden won de inmiddels 29-jarige Schippers zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio. Op de 100 meter werd ze toen vijfde.

Schippers liet in aanloop naar de Spelen al doorschemeren dat ze twijfelde over het lopen van een volledig programma in Tokio. Ze heeft zich naast de 100 en 200 meter ook geplaatst met de estafetteploeg op de 4x100 meter.


Nooit pijnloos rennen


De rugproblemen hinderen haar al geruime tijd. Ze zei bij de NK in Breda dat ze bijna nooit pijnloos kan sprinten. Haar vorm is er door aangetast; ze komt de afgelopen jaren niet aan haar toptijden. Schippers gold op de 100 meter dan ook niet als medaillekandidate voor Tokio.

De series van de 100 meter voor vrouwen staan vrijdag om 02.00 uur (Nederlandse tijd) op het programma. De eerste ronde van de 200 meter is maandagnacht, om 03.38 uur.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -