Hercules loopt na rust weg bij DVS'33: 'Fris en energiek'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De voetballers van Hercules hebben zaterdag een ruime overwinning geboekt in een oefenwedstrijd tegen DVS'33 uit Ermelo. De Utrechtse derdedivisionist won op eigen veld met 4-0.
Onder leiding van scheidsrechter Bronsvoort kwam Hercules pas na rust aan scoren toe. Rogier Benschop was de eerste doelpuntenmaker, waarna Tim Pieters, Lars Vermeulen en opnieuw Pieters de eindstand op 4-0 bepaalden.

Veel opties

Hercules-trainer René van der Kooij is blij dat er weer gespeeld wordt. "Ik vond ons gretig. Het zag er fris en energiek uit en we hebben weinig kansen weggegeven", vertelt hij na afloop. "We hebben veel opties, snelheid voorin en veel mogelijkheden."
"Aanvallend zijn we beter geworden. Achterin ziet het er goed uit. Wat ik vooral heel leuk vind is dat jongens uit de onder-21 blind mee kunnen. Dat laten ze al weken op de training zien", aldus Van der Kooij.
Tim Pieters was twee keer trefzeker in de tweede helft. Ook was de aanvaller goed voor een assist. "Het kan slechter", grapt hij. "We hebben in de tweede helft goed gespeeld. We kregen veel druk erop, maar we kunnen hartstikke tevreden zijn."
Vorig jaar maakte Pieters nog zijn goals voor Jong FC Utrecht, maar hij keerde deze zomer terug bij zijn club op Voordorp. "Ik ben blij dat ik weer terug ben en kan knallen. De kans dat je groot gaat worden in het profvoetbal is niet groot, en ik vond mijn studie ook belangrijk", vat hij zijn overstap samen.