René Hake zoekt naar het geraamte van FC Utrecht: 'Heb wel iets in mijn hoofd'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht kent een bijna foutloze oefencampagne op weg naar het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer René Hake heeft acht vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en er vijf gewonnen. De andere drie werden gelijkgespeeld. Ook zaterdag tegen Volos NFC won Utrecht: het werd liefst 6-2. En dat stemt Hake, die bouwt aan een geraamte, tevreden.
"Ik zal onthouden dat we een aantal uitstekende aanvallen hebben gehad, dat we uitstekende goals hebben gemaakt, dat we veel goals hebben gemaakt en er meer konden maken", reageert hij. "Een aantal dingen hebben we goed teruggezien, maar een aantal momenten doen we het niet goed, en dat gaan we ook bespreken. Dat moeten we verbeteren."

Douvikas en Dalmau

FC Utrecht begon tegen de Grieken in een 4-4-2-formatie, met Adrián Dalmau en nieuwkomer 'Tasos' Douvikas samen in de spits. Die eerste helft beviel Hake wel. "We maken drie goede goals en we krijgen drie heel grote kansen. Als je zes kansen uitspeelt in een helft, is dat best veel. Maar de afstemming moet beter, alleen is dat niet raar, omdat we het niet elke dag doen. Maar je wil bepaalde dingen ook terugzien met spelers door die samen laat voetballen, en dit was het moment."
Bij vlagen was het in de eerste helft flitsend aan Utrechtse kant, met twee goals van Douvikas en een van Quinten Timber tot gevolg. Hake zag Douvikas en Dalmau goede acties maken. "Maar je hebt ook momenten dat ze elkaar in de weg lopen. Het belangrijkste is dat we het gezien hebben en daarmee verder kunnen. Alles wat we doen is voor herhaling vatbaar. We doen het niet zomaar, maar als je met die twee voorin speelt dan betekent dat ook iets anders voor de rest van het elftal."
mensen goed opgelet hebben dan is dat geraamte ook aan bod geweest de afgelopen wedstrijden
René Hake, trainer FC Utrecht

Vertrouwen groeit

De ongeslagen oefenreeks, tegen onder meer Anderlecht en Club Brugge, laat zien dat FC Utrecht op de goede weg is. "Het is goed voor het vertrouwen en het gevoel dat we bepaalde dingen terugzien in wedstrijden. Los van het feit dat de resultaten niets zeggen", vindt Hake. "Maar je kunt maar beter die wedstrijden winnen dan dat je verliest, want het geeft een goed gevoel, de energie blijft goed en het vertrouwen groeit. Maar het zal niets zeggen over hoe we de eerste competitiewedstrijd starten."
Tot de eerste competitiewedstrijd op 15 augustus speelt FC Utrecht nog zeker drie oefenduels. Bayer Leverkusen, Venezia en VfL Bochum zijn de tegenstanders. "Dan moeten we ook een goed niveau halen", aldus Hake, die langzaam zoekt naar de juiste formatie. "Ik spreek niet van een vaste elf, maar je hebt wel iets in je hoofd. Uiteindelijk zal er een geraamte komen te staan. Als mensen goed opgelet hebben dan is dat geraamte ook aan bod geweest de afgelopen wedstrijden."