FC Utrecht neemt nieuw trainingscomplex op Sportpark Overvecht Noord in gebruik

UTRECHT - Het eerste elftal van FC Utrecht traint vanaf vandaag op Sportpark Overvecht Noord. Al tientallen jaren trainen de voetballers bij Zoudenbalch maar het complex barst uit z'n voegen en wordt verbouwd. "Bij Zoudenbalch is ook onze academy, gericht op de jeugd. We zijn enorm gegroeid de afgelopen jaren en inmiddels zijn er elf jeugdelftallen die op het hoogste niveau voetballen. Daardoor komt er een enorme druk op de capaciteit", vertelt financieel directeur Edo Keuning. Het eerste elftal verhuist dus naar Sportpark Overvecht Noord zodat de jeugdelftallen samen kunnen blijven voetballen bij Zoudenbalch.
RTV Utrecht krijgt een rondleiding in het nieuwe topsportcentrum van FC Utrecht
Het zogenoemde topsportcentrum bestaat uit drie grasvelden en alle faciliteiten voor de medewerkers. Geen voetbalkantine maar een gym waar fysiotherapeuten op uitkijken, een sauna, een zoutbad en alles wat de sporters nodig hebben om zich maximaal te kunnen inspannen en ontspannen.
Keuning legt uit dat het complex voornamelijk om verbinding gaat. De keuken is open zodat er direct contact is met de kok en de spelers. Vanuit de lounge kijk je direct op het trainingsveld en de sportzaal. Zo is alles geprobeerd zo open mogelijk te houden voor zoveel mogelijk contact tussen de spelers onderling en de medewerkers. "Toen we hier begonnen, was er niks. Hier was voor een groot deel onkruid en je ziet nu die prachtige velden liggen, dat is heel gaaf om dat mee te maken", zegt Keuning.
Het nieuwe topsportcentrum van FC Utrecht op Sportpark Overvecht Noord
Het nieuwe topsportcentrum van FC Utrecht op Sportpark Overvecht Noord © RTV Utrecht/Hannah Cammeraat

Welkom

Op het Sportpark Overvecht Noord is enige onrust onder de overige gebruikers. Door de komst van FC Utrecht moeten voetbalclub Edo en rashondenvereniging URV een veld delen. De gemeente heeft alle gebruikers een plek op het sportcomplex beloofd maar er is te weinig ruimte. Wethouder Maarten van Ooijen heeft eerder toegegeven dat het handelen van de gemeente geen schoonheidsprijs verdiend.
Voor het zomerreces heeft de gemeenteraad de wethouder opdracht gegeven om een oplossing te vinden voor de verenigingen. Ondanks de onrust voelt FC Utrecht welkom op het terrein. "Er is met name discussie tussen de gebruikers over de faciliteiten en ik hoop dat ze er snel uitkomen", zegt Keuning.