Door de lens van Ankie: Pitchen is haar passie

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Ze staat al jaren regelmatig 's morgens vroeg bij ons voor de deur. Benieuwd naar welk kek kapsel ze deze keer heeft, loop ik naar de deur, terwijl ik intussen naar boven roep dat ze op moeten schieten. Altijd in voor een gezellig praatje zegt ze me vriendelijke goedemorgen, Lauren.

Vriendinnenclubje

Als het ondoorgrondelijke magister het toelaat fietst ze samen met mijn dochter naar school. Of beter gezegd: fietste. Want sinds afgelopen week hebben ze hun welverdiende diploma op zak. Samen met nog vier andere meiden vormen ze een hecht vriendinnenclubje. Zes totaal verschillende individuen, die met elkaar een goed geolied team vormen met een groepsdynamiek waar menig teamcoach nog veel van zou kunnen leren.
Sinds de dag dat ze bij mijn dochter in de klas kwam, hoor ik thuis al de verhalen over Laurens favoriete sport: softbal. Ze is er helemaal vol van. UVV is haar club en pitchen is haar grote passie. Er wordt elke dag getraind en als ik mijn dochter mag geloven gaan er geen twee zinnen voorbij of ze praat iedereen de oren van het hoofd over innings, fastballs en pitch snelheden. Horendol worden ze er soms van.

Tsjechië

Het bijzondere is dat ze er niet alleen leuk, en veel, over kan praten, ze is er ook goed in: écht goed. Het vele trainen heeft zijn vruchten afgeworpen. Donderdag is ze naar Tsjechië vertrokken voor de U-18 Women's European Championship, oftewel het EK Softbal voor vrouwen onder de achttien jaar. Lauren Heijnsdijk uit Utrecht is een van de pitchers bij de selectie van het Nederlands Team onder 18!
De eerste wedstrijd tegen Oostenrijk is maandag gewonnen. Vandaag spelen ze tegen Spanje en morgen staat thuisland Tsjechië op de agenda. En dan later deze week wie weet wel de finale. Dat zou mooi zijn. De vriendinnen? Die waren met ze allen het liefst naar Praag afgereisd als het virus het had toegelaten. Apetrots zijn ze op Lauren. Door dik en dun.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht