Jacob Mulenga met Go Ahead Eagles de eredivisie in

© Orange Pictures
UTRECHT - Go Ahead Eagles kan ook het komende seizoen in de eredivisie rekenen op aanvaller Jacob Mulenga. De 37-jarige Zambiaan, oud-speler van FC Utrecht, heeft zijn contract in Deventer verlengd met één jaar, tot medio 2022.
Mulenga verwacht op basis van zijn ervaring en routine opnieuw een positieve bijdrage aan de gepromoveerde Eagles te kunnen leveren. "Ik heb vijf jaar met FC Utrecht in de Eredivisie gespeeld en weet precies wat we kunnen verwachten", aldus de spits.
"Natuurlijk besef ik dat Go Ahead Eagles als club geen groot budget heeft. Maar we hebben wél supporters die alles geven en daarom voor ons als spelers een reden zijn om ook alles te geven op het veld. Dat is waar het in voetbal om draait."
Niemand gaf ons een kans, maar toch is het gelukt. Zo'n prestatie heb ik nog niet eerder meegemaakt
Jacob Mulenga over de promotie met Go Ahead
Mulenga arriveerde vorig jaar oktober in Deventer. De oud-international maakte in zijn eerste seizoen bij Go Ahead zes doelpunten in 28 competitiewedstrijden.
De publiekslieveling in de Galgenwaard zei afgelopen mei al dat hij hoe dan ook de eredivisie zou ingaan het komende seizoen. De onverwachte promotie was voor hem een droom. "Het was een lange weg. Niemand gaf ons een kans maar toch is het gelukt. Zo'n prestatie heb ik nog niet eerder meegemaakt", vertelde hij.