FC Utrecht wint opnieuw oefenduel, dit keer van Beerschot

FC Utrecht speelde opnieuw in de nieuwe goud-zwarte shirts.
FC Utrecht speelde opnieuw in de nieuwe goud-zwarte shirts. © FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht heeft opnieuw een goed resultaat geboekt tijdens een oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. In het Olympisch Stadion in Antwerpen werd met 2-1 gewonnen van Beerschot, dat uitkomt op het hoogste niveau in België.
Na ruim een halfuur maakte Othman Boussaid de openingstreffer. Hij schoot raak vanaf de rand van het zestienmetergebied. In de tweede helft maakte Sander van de Streek het tweede en laatste doelpunt namens FC Utrecht. Beerschot maakte tien minuten voor tijd nog de aansluitingstreffer, maar de voorsprong werd niet meer weggegeven.
FC Utrecht trad aan met veel spelers die normaal gesproken als reserve worden beschouwd. Opvallendste basisspeler was Rick Meissen. De 19-jarige centrale verdediger speelde nog geen officiële wedstrijden in het eerste. Wel deed hij vorig seizoen een handjevol wedstrijden mee bij Jong FC Utrecht.
FC Utrecht is momenteel op trainingskamp in Zeeland. Gisteren won FC Utrecht ook al een oefenduel: het werd 4-2 tegen de Belgische landskampioen Club Brugge.
De ploeg van trainer René Hake is qua resultaten bezig aan een goede voorbereiding. Nog niet één oefenduel werd verloren. FC Utrecht won tot nu toe van KV Mechelen en AA Gent. Tegen Anderlecht en Antwerp FC werd gelijkgespeeld.
Basisopstelling FC Utrecht tegen Beerschot: Oelschlägel; Mokono, Meissen, Mamengi, Zagre; Ramselaar, Van den Berg, Gustafson; Kerk, Douvikas en Boussaid