Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

FC Utrecht met liefst 30 man op het trainingsveld: 'Dat gaat zich vanzelf oplossen'

1/2
UTRECHT - Met maarliefst 30 spelers, onder wie drie keepers, stond FC Utrecht vrijdagmiddag op het trainingsveld. Onder hen de nieuwelingen Anastasios Douvikas en Arthur Zagre, maar ook de van verhuur teruggekeerde Jonas Arweiler en Nick Venema.

En dan was de selectie nog niet eens compleet. Maarten Paes en Othmane Boussaid hebben nog vakantie en Mimoun Mahi traint individueel na een meniscusoperatie. En Mitchell van Rooijen en Odysseus Velanas trainen met Jong FC Utrecht mee.

René Hake: "We willen als team beter worden"


"Dat is in de voorbereiding redelijk normaal. Maar dat gaat zich uiteindelijk vanzelf oplossen", zegt Hake. Zo lijkt het erop dat de terugkeer van Venema en Arweiler van tijdelijke aard is. Bij een grote partij van elf tegen elf waren zij de enige twee die helemaal niet in actie kwamen. "Dat heeft daarmee te maken, maar ook met belastbaarheid van jongens", zegt Hake.

Hake volgde vorig seizoen eind oktober John van den Brom op. Dat betekent dat hij nu voor het eerst aan een seizoensvoorbereiding begint met de A-selectie. "Dat is heel belangrijk, want we kunnen voorborduren met de accenten die we vorig seizoen gezet hebben. Het zal beter moeten, want dat is wat we graag willen. Je wilt als team beter worden, je wilt spelers individueel beter maken."

Dan komt automatisch de link met het credo waarmee het vorig seizoen werd begonnen: het aanvallen van de top drie. Hake zegt daar niks op, hij lacht alleen. "Dat gaan we niet doen, dat is niet aan de orde. We zijn een club die vrij stabiel in de top zes zit. We willen verbeteren en waar het eindigt weet niemand. Maar als sportman wil je altijd meer en beter."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -