Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Geen Utrechters naar de Tour

PROVINCIE UTRECHT - Geen enkele wielrenner uit de provincie Utrecht staat komende zaterdag aan de start van de Tour de France. De meest prominente afwezige is Dylan Groenewegen.

Groenewegen won in 2017, 2018 en 2019 vier Touretappes, maar blijft dit jaar thuis in Vinkeveen. De sprinter krijgt geen plek in de ploeg van Jumbo-Visma, die er helemaal op gericht is Primoz Roglic het geel naar Parijs te laten brengen. In zo'n ploeg is geen ruimte voor renners die in de vlakke ritten azen op dagsuccessen.

Dat Lars van den Berg ontbreekt is al even verklaarbaar. De jonge renner uit De Meern debuteerde dit jaar in de Giro, en de combinatie Giro - Tour is een onverstandige, zeker voor jonge renners.


Tusveld


Ook Martijn Tusveld gaat niet van start in Brest. De 27-jarige Utrechter reed de Giro niet en moest kort daarna het Critťrium du Dauphinť verlaten na een val. Inmiddels is hij hersteld en reed hij dit weekend een goed Nederlands kampioenschap, waarin hij zesde werd.

Tusveld reed twee keer de Ronde van Spanje en haalde beide keren Madrid. In 2018 als 80e, een jaar later werd hij 26e. In de Giro van 2020 eindigde hij ook als 26e.

Team DSM heeft al zeven van de acht namen voor de Tour vrijgegeven. De achtste en laatste wordt dinsdag bekend gemaakt. Tusveld laat zelf aan RTV Utrecht weten dat hij die achtste niet zal zijn.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -