Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waterpolosters UZSC revancheren zich na mislopen landstitel: 'Glimlach terug'

1/3
UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben zich zondag met overtuiging geplaatst voor de halve finale van de KNZB Beker. In zwembad de Kromme Rijn werd Het Ravijn met 15-5 verslagen. Daar was de Utrechtse ploeg blij mee want in hun vorige wedstrijd werden ze uitgeschakeld in de halve finale om de landstitel.

De Utrechters schoten goed uit de startblokken door met 3-0 aan de leiding te gaan. Na de eerste periode stond het 4-1. Daarna bleven ze oppermachtig. De tegenstander werd aan alle kanten kapot gespeeld. Het krachtsverschil werd ook op het scorebord uitgedrukt.

Joachim de Ruijsscher: 'We moeten kritischer naar ons spel kijken'Verdienen


In het reguliere seizoen hield de ploeg van Joachim de Ruijsscher al vaker niks heel van de tegenstander. De Ruijsscher wil niet één, twee, drie de woorden in zijn mond nemen over dat zijn ploeg een prijs verdient.

"Verdienen is net alsof je er recht op hebt en dat moet je eerst laten zien in het water. Je kan heel leuk spelen in de competitie maar je moet dat laten zien in de finales. De halve finale is een meetmoment. Als we die winnen dan hebben we het verdiend", spreekt de oefenmeester.

Eshter Scheij, speelster UZSC, blikt terug op de wedstrijd tegen het Ravijn met verslaggever Menno SchilderMokerslag


De wedstrijd tegen Het Ravijn was voor UZSC de eerste na de uitschakeling in de halve finale om het landskampioenschap tegen Polar Bears. "Dit voelde als een mokerslag. Direct trainen na het weekend van de uitschakeling was vervelend. Deze week leef je weer naar een wedstrijd toe, heb je een nieuw doel en de uitschakeling afgesloten en dan zie je ons weer met een glimlach", vertelt UZSC-speelster Eshter Scheij, die na de wedstrijd nog steeds een smile op haar gezicht heeft.


Afwezigen


Bij UZSC ontbraken veel spelers. Sommigen zijn op pad met Oranje en anderen kampen met blessures. Onder andere international Sarah Buis, die normaliter het doel verdedigt, was afwezig. De Ruijscher was niet verbaasd over de prestatie van zijn 'nieuwe' ploeg. "Ik weet wat deze jonge meiden kunnen, maar het moet er wel uitkomen op het moment van de wedstrijd. Het is heel plezierig om te zien dat dat lukt."

We gaan met een glimlach naar het nieuwe doel"
Esther Scheij


Tegenstander halve finale


De tegenstander van UZSC in de halve finale van de beker, die komend weekend wordt gespeeld, is GZC Donk. "Daar moeten we net als vandaag met veel positiviteit naar toe leven. Maar ik denk wel dat het spannender wordt", besluit Schreij.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -