Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Geen Europees ticket voor FC Utrecht, Feyenoord wint finale play-offs

UTRECHT - FC Utrecht heeft zondag de finale van de play-offs om Europees voetbal verloren van Feyenoord. De Rotterdammers waren in de eigen Kuip met 2-0 te sterk en gaan hierdoor de tweede voorronde van de Conference League in.
25' Luis Sinisterra (1-0)
89' Bryan Linssen (2-0)


Geen goed begin FC Utrecht


Feyenoord begon een stuk sterker aan de wedstrijd dan FC Utrecht. De Rotterdammers waren de baas op het middenveld. Na twintig minuten spelen voerde de thuisploeg de druk op en dat resulteerde in de openingstreffer in de 25e minuut.

Luis Sinisterra wist Hidde ter Avest tot tweemaal toe uit te kappen en de bal vervolgens hard in de linkerbovenhoek te schieten: 1-0.


Slechts geel


Vlak voor rust beging Leroy Fer een harde overtreding op Sander van de Streek. De Utrechtse middenvelder werd van achteren neergehaald. De Feyenoorder raakte de bal niet maar hij kreeg slechts geel. De VAR besloot niet in te grijpen.

In de tweede helft bleef Joris van Overeem in de kleedkamer achter voor Mimoun Mahi. De aanvaller van FC Utrecht zorgde gelijk voor een hoop energie en strijd in de Utrechtse ploeg. De Utrechters kwamen langzaam beter in de wedstrijd.

Met nog een half uur te spelen wilde trainer Ren Hake nog meer aanvallende impuls in het elftal brengen. Van de Streek en Boussaid werden vervangen door Bart Ramselaar en Adrian Dalmau.


Grote kansen


In de 65e minuut had Gyrano Kerk de mogelijkheid om de stand op gelijke hoogte te brengen. Na een voorzet van Mahi schoot de aanvaller van zo'n 1 meter afstand tegen doelman Bijlow van Feyenoord aan. Niet veel later had invaller Dalmau ook de kans op de gelijkmaker. Het schot van de Spanjaard, van zo'n 11 meter afstand, ging maar net voorlangs.

Met nog een kwartier te gaan besloot Hake alles of niets te gaan spelen. Verdediger Mark van der Maarel werd naar de kant gehaald voor aanvaller Eljero Elia.

Opnieuw speelde scheidsrechter Higler in samenwerking met de VAR een grote rol. Een overtreding van Feyenoorder Malacia in het eigen strafschopgebied op Dalmau werd niet bestraft.


Linsssen schiet Utrechtse hoop aan diggelen


Dat leverde een aantal kansen op voor FC Utrecht. Maar in de 89e minuut was het Feyenoord dat opnieuw scoorde. Vanuit de counter sloeg Bryan Linssen toe en tekende voor de 2-0. Dat was ook de eindstand.

Het 50-jarig jubileumseizoen van FC Utrecht kwam met deze nederlaag ten einde. Medio augustus beginnen de Utrechters aan het nieuwe seizoen van de eredivisie.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -