Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Willem Janssen: 'Hopelijk heb ik mijn goals bewaard voor de play-offs'

1/3
UTRECHT - Er dreigt een primeur voor Willem Janssen. Sinds de aanvoerder in het seizoen 2013-2014 overkwam van FC Twente, maakte hij elk seizoen minimaal één doelpunt voor FC Utrecht. In zijn meest productieve seizoen, 2018-2019, scoorde hij zes keer. Dit seizoen staat de teller voor Janssen nog op nul.

"Wat vooral knaagt is je je bij al die gelijke spelen realiseert dat één rake kopbal het verschil kan maken", zegt Janssen daarover. "Hopelijk heb ik ze bewaard voor de play-offs."

"Ik denk dat ik mijn meeste goals heb gemaakt in thuiswedstrijden"


Als hij scoort in de halve finale van die play-offs tegen FC Groningen, zou je een verband kunnen vermoeden tussen een scorende Janssen en de aanwezigheid van publiek in de Galgenwaard. "Dat zou mooi zijn", lacht de aanvoerder. "Ik denk ook dat ik mijn meeste goals in thuiswedstrijden heb gemaakt. Dus blijkbaar doet dat iets extra's me me."


Voelt als vol stadion


Dat er in de wedstrijd tegen Groningen voor het eerst sinds de thuiswedstrijd tegen RKC in september publiek welkom is in het stadion, is voor FC Utrecht een mooie opsteker, vindt Janssen. "Ik kijk er enorm naar uit. Het zal heel anders zijn dan tegen RKC", verwacht hij. "Toen gingen we van een volle bak naar heel weinig. Nu gaan we van niks naar 3.000. Ik denk dat dat voor ons net zo aanvoelt als een vol stadion."

Dat vindt ook René Hake. "Het is mooi dat we op het moment dat er beslissende dingen gebeuren de steun van het publiek kunnen krijgen", zegt de trainer, die tegen FC Groningen weer een beroep kan doen op Bart Ramselaar. "Dat geeft ons een extra optie."


Robben


FC Utrecht heeft dus mogelijk Bart Ramselaar, bij FC Groningen is alle hoop gericht op Arjen Robben. "Je bereidt je als team voor op een tegenstander en je weet wat voor individuele kwaliteiten hij heeft", zegt Hake daarover. Maar de Utrecht-trainer wil zich niet fixeren op één speler. "Volgens mij speelt Groningen ook met elf."

"Niet alleen fixeren op Robben"


Beide duels tussen de twee clubs in de afgelopen competitie einigden in een gelijkspel. In Groningen werd het 0-0, in Utrecht kwamen de bezoekers met 2-0 voor, maar werd het toch nog 2-2. "Zij zijn in staat om het goed compact te houden, dus wij moeten rustig blijven", zegt Hake.

En het is zaak de weinige kansen die het sterk verdedigende Groningen weg gaat geven, goed te benutten, stelt de Utrecht-trainer. "En dat is zeker nu belangrijk, omdat het nu gaat om écht winnen en verliezen."


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -