Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Amerikaanse partner voor Utrechts American Football team

UTRECHT - American Footballteam 0'30 Wolverines gaat samenwerken met de Amerikaanse American Football organisatie voor vrouwen - de Women's Football Alliance (WFA). De Utrechtse ploeg is het vierde Nederlandse team in de Queens Football League (QFL) dat samenwerking aangaat.


Met de samenwerking hoopt Wolverines vrouwelijke atleten meer mogelijkheden te geven in de sport. De bedoeling ervoor te zorgen dat speelsters uit de Nederlandse QFL in Amerika gaan spelen en daar mogelijk een professionele carrière starten zoals dat ook in andere sporten al kan.

Daarnaast gaan er door de samenwerking met de WFA veel internationale deuren open en kunnen de leden van de QFL deelnemen aan wedstrijden in de VS, maar ook in landen als Mexico en Costa Rica waar American Football zeer populair is.

Oprichtster Kanessa Muluneh van de QFL streeft ernaar om in elke Nederlandse grote stad vrouwen American Football te laten spelen. De afgelopen vijf jaar bouwde zij aan een organisatie met inmiddels zeven Nederlandse American Football teams. Behalve in Utrecht spelen die teams in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Almere, Eindhoven Zwolle. De QFL heeft al meer dan 150 leden.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -