Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Harde les voor uitgeschakeld UZSC: 'Mannen werden kleine jongens'

1/3
UTRECHT - Bij UZSC was er zondag na de uitschakeling in de play-offs om de landstitel een en al teleurstelling. Coach Roeland Spijker en de ervaren Benjamin Hoepelman baalden vooral van de manier waarop ze het weggaven tegen GZC Donk.

Als het eindigt in de halve finale dan is het niet goed genoeg"
Roeland Spijker

Spijker zag verschillende oorzaken voor de nederlaag. De Utrechtse ploeg begon goed maar gaf het vanaf het derde kwart weg. "We missen teveel kansen en spelen te naÔef. We hadden de tegenstander op de knieŽn en dan moeten we het afmaken", spreekt de gefrustreerde coach Spijker na afloop. "Het is wel een beetje de trend van het seizoen. Zodra het spannend wordt gaan we voor onszelf spelen, dat nekt ons vandaag."

Benjamin Hoepelman: 'We begonnen als grote mannen, we eindigden als kleine jongens'Omslag in de wedstrijd


De eerste twee periodes vond de oefenmeester nog perfect. "Wij waren daarna niet gewapend tegen hun vervelende spel. Zij gaan forceren en daar moeten we veel rustiger mee omgaan. Het is een harde les dat als het er echt om gaat wij niet volwassen genoeg zijn", is Spijker duidelijk.

In het derde kwart werd de wedstrijd zo goed als beslist. GZC Donk draaide een 9-6 achterstand om in een 9-11 voorsprong. "Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen. Dit mag niet gebeuren. Je moet mans genoeg zijn om die voorsprong vast te houden", blikt Hoepelman terug. "We begonnen als grote mannen maar eindigden als kleine jongens."

Als regerend landskampioen moet je altijd voor prolongatie gaan"
Benjamin Hoepelman

UZSC verloor het beslissingsduel in de best-of-three uiteindelijk met 11-13 van GZC Donk. Het eerste duel wonnen de Utrechters nog, het tweede duel was na strafworpen voor de ploeg uit Gouda.

Volgens Spijker is het door de uitschakeling niet gelijk een verloren jaargang. "Als je kijkt naar het hele seizoen dan hebben we het goed gedaan." De Utrechters sloten de reguliere competitie af als koploper en verloren alleen van De Zaan. "Maar als het eindigt in de halve finale dan is het niet goed genoeg. Het is geen verloren seizoen, het is wel een hele zure les", aldus de coach.


Geen titelprolongatie


En dus gaat de landstitel niet naar UZSC maar naar GZC Donk of De Zaan. "Als je regerend landskampioen bent dan moet je altijd voor prolongatie gaan. Dat is ons niet gelukt. Dat kunnen we onszelf alleen maar verwijten", zegt Hoepelman.

UZSC is nog wel actief in het bekertoernooi. "We moeten een prijs halen, onszelf belonen voor dit seizoen. Als we die beker winnen kunnen we terugkijken op een mooi seizoen. Daar gaan we dus voor", besluit Spijker.

Op 22 mei speelt UZSC in de poulefase van de het bekertoernooi tegen De Ham. De dag daarna wacht Het Ravijn. De Utrechters zijn al zo goed als zeker van de knock-outfase.

Roeland Spijker: 'Heel onvolwassen gespeeld vandaag'


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -