Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Waterpolosters UZSC uitgeschakeld in halve finale play-offs: 'Seizoen niet mislukt'

1/3
UTRECHT - De waterpolovrouwen van UZSC hebben ook het tweede duel in de play-offs om de landstitel verloren. Utrechtse dames gingen zaterdag met 11-8 onderuit.

Als we vier van onze grote kansen missen dan is het een hele andere wedstrijd"
Dagmar Genee

Polar Bears begon een stuk beter aan de wedstrijd dan UZSC. Bij rust had de ploeg uit Ede al de 8-4 voorsprong te pakken.

In de derde periode bleef de marge tussen de twee ploegen vier: 9-5. Ook in het laatste kwart lukte het de vrouwen van Joachim de Ruijsscher niet om terug te komen. De eindstand in Ede werd 11-8.

Dagmar Genee: 'Clubseizoen is voor mij klaar, ik richt mij nu op Tokio'Gemiste kansen het grootste probleem


"Ik ben heel teleurgesteld", sprak De Ruijsscher na afloop. "Zij waren feller en scherper met hun kansen. We hadden veel moeite met hun zware pressing. We liepen al vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Tegen zo'n taaie ploeg als Polar Bears wordt het dan lastig."

Speelster Dagmar Genee is het met haar oefenmeester eens. "We creŽerden de kansen maar scoorden ze niet. Vanuit de contra konden zij dan toeslaan. Als we vier van onze grote kansen wel afmaken, dan is het een hele andere wedstrijd. Het is zonde."

Ik ben hartstikke trots op die meiden"
Joachim de Ruijsscher

Volgens de international was UZSC niet bang voor Polar Bears. "We hadden een goed gevoel en de wedstrijd van gisteren geanalyseerd", aldus Genee. "Je wordt knap eerste in de competitie, maar we wisten dat Polar Bears sterk zou zijn. Zij hebben het beter gedaan."


Polar Bears ligt UZSC niet


Vrijdag had UZSC het eerste duel van Polar Bears met 12-10 verloren. De Utrechtse dames moesten zaterdag winnen om zondag het beslissingsduel te spelen. In de competitie won UZSC van iedereen behalve van Polar Bears. Van de ploeg uit Ede werd twee keer verloren. In 2017 werden de dames voor de eerste en enige keer tot nu landskampioen.

Het seizoen zit er nog niet op voor UZSC. De dames zijn nog actief in het bekertoernooi. "Het seizoen is zeker niet mislukt. Ik ben hartstikke trots op die meiden. Ze zijn heel erg gegroeid", aldus De Ruijsscher die sinds afgelopen zomer aan het roer stond bij UZSC. "Ik ben een hele andere coach dan Gerrit-Jan Schothans. Dat hebben ze heel goed opgepakt."

Overigens gaat Genee niet meer het bad in dit seizoen voor UZSC. Zij richt zich vanaf nu op de Olympische Spelen in Tokio van komende zomer. "Daar hoop ik op goud", besluit Genee.

Joachim de Ruijsscher: 'Seizoen niet mislukt en we hebben de beker nog'


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -