Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

UZSC verliest en moet beslissingsduel spelen: 'Die derde wedstrijd is voor ons'

1/3
UTRECHT - UZSC heeft het tweede duel in de halve finale van de play-offs om de landstitel na strafworpen verloren van GZC Donk. Het duel was in de reguliere speeltijd in 8-8 geëindigd. De Utrechters spelen hierdoor zondag een beslissingsduel tegen de ploeg uit Gouda.

We hebben het laten liggen in de laatste periode"
Joran Westerveld

In de eerste twee kwarten ging het duel gelijk op. Het stond bij rust 3-3. Na de pauze wist UZSC afstand te nemen van GZC Donk. In de vierde periode liepen de Utrechters uit tot 5-7. "Toen moesten we hem hebben", zei coach Roeland Spijker na afloop.


GZC Donk laat weer veerkracht zien


Vorige week liet de ploeg uit Gouda al tegen ZPC Amersfoort te zien over veerkracht te beschikken, dat deed het tegen UZSC terug. Van een 5-7 achterstand maakte GZC Donk er 8-7 van. UZSC maakte al weer snel de gelijkmaker: 8-8.

"We hebben het zelf laten liggen in die laatste periode. We lieten hun er drie maken", aldus doelman Joran Westerveld. "Dat hebben we aan onszelf te denken."

Roeland Spijker: 'We begonnen te slap'


In de spannende laatste minuut werd niet meer gescoord waardoor er een strafworpenreeks aan te pas moest komen. Daarin bleek de thuisploeg scherper te zijn. UZSC miste twee keer waardoor de winst naar GZC Donk ging.

Nu analyseren en op naar morgen"
Roeland Spijker

"We hadden het veel eerder moeten afmaken", blikt Spijker terug. "We begonnen te slap vandaag, veel te rustig. We hadden geen geduld en gingen te vroeg schieten. We moeten daarin volwassener zijn."


Best-of-three


Vrijdag had UZSC het eerste duel van GZC Donk in de best-of-three met 9-8 gewonnen. Zondag nemen de twee ploegen het om 15:30 uur tegen elkaar op in zwembad De Krommerijn. De beslissingswedstrijd is live te volgen in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.

Doelman Joran Westerveld blikt met verslaggever Menno Schilder terug op het duel


"Het zal een loodzware wedstrijd worden. Nu analyseren en op naar morgen", besluit een strijdbare Spijker. Doelman Westerveld weet wat er dan beter moet. "We moeten ons koppie erbij houden en ons aan de afspraken houden. Dan moet het goedkomen. Die derde wedstrijd is voor ons."Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -