Bingo FM Bingo FM Bingo FM Bingo FM

- advertentie -

Geen medailles voor regiogenoten bij EK judo

HOUTEN/PROVINCIE UTRECHT - Jesper Smink uit Hoogland en Houtenaar NoŽl van ' t End zijn bij het EK judo in Lissabon in de herkansing om het brons uitgeschakeld. In de klasse tot 90 kilogram verloor Smink van de Rus Nemanja Majdov, Van 't End besloot uit voorzorg om na twee gewonnen partijen te stoppen.


Smink zorgde voor verrassing


In de eerste ronde had Smink nog wel voor een verrassing gezorgd. Hij versloeg de nummer ťťn van de wereld: de Spanjaard Nikoloz Sherazadishvili. De beslissing viel in de golden score na een waza-ari van Smink, de mondiale nummer 28. De 25-jarige Sherazadishvili, geboren in GeorgiŽ, is de wereldkampioen van 2018. In de tweede ronde was Smink de baas over Narsjej Lackovic.

Uiteindelijk moest Smink in de finale van de poulefase het hoofd buigen tegen de Turk Mihael Zgank. In de route naar de bronzen plak ging Smink dus onderuit tegen Majdov.


Ook geen medaille voor Van 't End


NoŽl van 't End, de wereldkampioen van 2019, kan de Europese titel ook niet meer behalen. De Houtenaar was in zijn eerste wedstrijd de baas over de Pool Piotr Kuczera. In zijn tweede partij versloeg hij de Zwitser Ciril Grossklaus met een ippon.

Waar Smink in zijn derde duel onderuit ging, besloot Van 't End na twee duels de handdoek in de ring te gooien. De Houtenaar wilde geen risico te nemen en liet het duel tegen de Rus Mikhail Igolnikov schieten. Van 't End kampte met blessures en wil met het oog op de Olympische spelen van komende zomer daarom geen risico nemen.


Korrel snel klaar


Voor Michael Korrel uit Vianen bleef het EK beperkt tot ťťn duel. Hij verloor in de klasse tot 100 kilogram in de eerste ronde van de GeorgiŽr Ilia Sulamanidze.

Korrel en Van 't End komen deze zomer voor Nederland uit op de Olympische Spelen in Tokyo.


Reageren op dit bericht? Mail naar sport@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -